onsdag 23. februar 2011
Å jadda!!! Sing halleluja!
Jo mer heavy, jo bedre i min verden :D Men selvfølgelig med en herlig kopp kaffe som følge!Denne gangen skulle jeg bare lange noe i en feiende fart, mens jeg laget middag. Hva er vel bedre enn ting man bare kan sjushe inn i ovnen eller sette i fryseren, også gjør det seg selv!? Oppskriften til disse fant jeg på tastespotting, og den originerer fra en blogg som heter Heather Christo. Her finner dere den engelske utgaven av oppskriften! Oppskriften holder til ca 20 biter, mektige saker dette (jeg halverte den).


Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).

Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.


Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk

Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.


Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker

Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!


Rein lykke!


Pyslepia :)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere