onsdag 23. februar 2011
Sjokolade peanøttsmør brownies med bringebærsaus :P
09:42 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Å jadda!!! Sing halleluja!
Denne gangen skulle jeg bare lange noe i en feiende fart, mens jeg laget middag. Hva er vel bedre enn ting man bare kan sjushe inn i ovnen eller sette i fryseren, også gjør det seg selv!? Oppskriften til disse fant jeg på tastespotting, og den originerer fra en blogg som heter Heather Christo. Her finner dere den engelske utgaven av oppskriften! Oppskriften holder til ca 20 biter, mektige saker dette (jeg halverte den).
Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).
Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.
Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk
Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.
Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker
Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!
Rein lykke!
Pyslepia :)
Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).
Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.
Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk
Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.
Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker
Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!
Rein lykke!
Pyslepia :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
4 frukostar barnen älskarfor én time siden
-
CURRY MED GULROT, EPLE OG BROKKOLINIfor 2 dager siden
-
-
Protected: Test DMCC JKfor 2 dager siden
-
Skillet Cornbreadfor 6 dager siden
-
-
Matcha Parfaitfor én uke siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 3 uker siden
-
-
fargerike marshmallowsfor én måned siden
-
It's Timefor 11 måneder siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 10 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar