søndag 6. mars 2011
Disse har jeg tenkt på å lage lenge, bare fordi det ser så gøy ut ;) Når det er sagt, så er det ikke bare gøy, MEN helsikes mye klin også :pOriginaloppskriften fant jeg på vaffelhjerte, og den ser slik ut:

Ingredienser marengs
- 6 romtempererte eggehvitter
- 175g sukker eller melis
- 9 gelatinplater
- mariekjeks og/eller oreokjeks

Ingredienser sjokoladeglasur
- 3 plater kokesjokolade
- 45g meierismør
- kokomasse og/eller hvit sjokolade til pynt


Slik gjør du:
Legg gelatinen i kaldt vann. Pisk eggehvitene i noen minutter og tilsett sukret/melisen gradvis. Pisk til stiv marengs. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den på svak varme i en kjele. Bland den smeltede gelatinen i marengsen; hell med tynn stråle og miks samtidig. Bland evt farge i marengsen om du vil ha sånne fjollete kokosboller som meg :D Ha massen i en sprøytepose og sprøyt den ut på kjeksene.


Sett marengsen kaldt mens du hakker sjokolade og lager sjokoladeglasur. Dekk marengsen med sjokolade. TIPS; bruk en stekespade e.l. og hold marengsen på mens du øser over med sjokolade og dunker lett mot kanten av bollen sjokoladen er i for å fordele sjokoladetrekket. Pynt med kokos snarest, eller lag pene striper av hvit sjokolade! NYT :)


Jeg synes kanskje at marengsen var litt i stiveste laget, så neste gang tar jeg litt mindre gelatin. Gode var de ihvertfall :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere