torsdag 14. oktober 2010
Forrige uke hadde vi fellesmiddag i Kråkeslottet for at jeg skal bli kjent med de som bor i huset og til ære for besøket til Inka (hun jeg bor sammen med)! Så tilsammen ble vi hele 10 stk!


Til hovedrett ble vi servert vegetarisk lasagne, namme nam! Denne var det besøket til Inka som hadde laget, en skikkelig matguru hun også! OG hun har møtt Patrick Swayze og Richard Gere LIVE!!! Snakkes da eller!? Desserten fikk jeg i oppdrag å lage. Litt skremmende også når man skal lage til noen man aldri har møtt før. Hva om alt går skeis :/...... Som den sjokoladejunkien jeg er så klarte jeg ikke motstå fristelsen av å lage noe med sjokkis :D
Oppskriften har jeg funnet i et gammelt Maison mat og vin blad. Forøvrig verdens beste matblad, kose meg glugg ihjel hver gang et nytt dumper ned i posten.

Kvelden i forveien laget jeg en nøttebunn med valnøtter og mandler, og bringebærsorbet slik at den skulle få tid til å stive i fryseren. Sorbeten ble laget på bringebær som jeg hadde plukket i høst. Samme dag som middagen skulle være laget jeg sjokoladeganachen på ettermiddagen og satte kakene i kjøleskapet slik at de fikk stivne til middagen skulle være på kvelden.

Her er de ulike oppskriftene: HELE GREIA KAN LAGES DAGEN I FORVEIEN! LAG DOBBEL POSJON OM DU HELLER VIL LAGE EN STOR PAIFORM!

Bringebærsorbet

150 g sukker
30 g glukose
1,5 dl vann
0,5 kg bær, friske eller frosne bringebær (hold av noen til pynt)

Kok opp sukker, vann og glukose. Avkjøl. Kjør bringebærene i en hurtigmikser, sil av overflødig saft, og tilsett den avrente bærmassen i sukkerblandingen. Ha det over i en ismaskin, og sett sorbeten i fryseren.


Nøttebunn (4 posjoner)

200g valnøtter (eller halvt om halvt med valnøtter og mandler)
60g lyst muscovadosukker
1 knivsodd salt
65g smeltet meierismør

Kjør nøtter og sukker i en kjøkkenmaskin til nøttene er finhakket. Ha i salt og hell smeltet smør i. Fordel deigen i 4 former/paiformen. Press deigen godt ned på samme måte som ved vanlig paideig. Stek på rist på 160 °C i ca 30 min. OBS; sjekk etter 25 min så du er sikker på at nøttene ikke blir brente! Avkjøl. OBS; Om man lager bunnen dagen i forveien og skal fjerne nøttebunnen fra formen må dette gjøres samme dagen som bunnen stekes.Sjokoladeganache

2,5 dl kremfløte
175g mørk sjokolade (helst 65 % eller mer)
evt. vaniljefrø/sukker

Varm fløten til kokepunktet (sammen med vanilje om du har i det). Finhakk sjokoladen mens du varmer fløten. Når fløten når kokepunktet trekker du kjelen til side og har i sjokoladen. Bland til "røra" er homogen og hell i formene med nøttebunnen. La stivne minst 1 time i kjøleskapet.


Ved servering legges en kule bringebærsorbet oppå sjokolade ganachen, og evt noen friske bringebær. Eller man kan drysse på melis. ELLER hvis man har vært så heldig som meg at man har fått tørkede ringblomster fra Røros fra en god nabo, så kan man pynte med det :)


Desserten ble en hit og alle ville ha oppskriften! Sånt liker vi! OG middagsselskapet var herlig, for noen mennesker jeg bor sammen med!
Love it!


Tata!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere