torsdag 14. oktober 2010
Dessert tid; Sjokoladeterter med nøttebunn og bringebærsorbet!
00:47 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Forrige uke hadde vi fellesmiddag i Kråkeslottet for at jeg skal bli kjent med de som bor i huset og til ære for besøket til Inka (hun jeg bor sammen med)! Så tilsammen ble vi hele 10 stk!
Til hovedrett ble vi servert vegetarisk lasagne, namme nam! Denne var det besøket til Inka som hadde laget, en skikkelig matguru hun også! OG hun har møtt Patrick Swayze og Richard Gere LIVE!!! Snakkes da eller!? Desserten fikk jeg i oppdrag å lage. Litt skremmende også når man skal lage til noen man aldri har møtt før. Hva om alt går skeis :/...... Som den sjokoladejunkien jeg er så klarte jeg ikke motstå fristelsen av å lage noe med sjokkis :D
Oppskriften har jeg funnet i et gammelt Maison mat og vin blad. Forøvrig verdens beste matblad, kose meg glugg ihjel hver gang et nytt dumper ned i posten.
Kvelden i forveien laget jeg en nøttebunn med valnøtter og mandler, og bringebærsorbet slik at den skulle få tid til å stive i fryseren. Sorbeten ble laget på bringebær som jeg hadde plukket i høst. Samme dag som middagen skulle være laget jeg sjokoladeganachen på ettermiddagen og satte kakene i kjøleskapet slik at de fikk stivne til middagen skulle være på kvelden.
Her er de ulike oppskriftene: HELE GREIA KAN LAGES DAGEN I FORVEIEN! LAG DOBBEL POSJON OM DU HELLER VIL LAGE EN STOR PAIFORM!
Bringebærsorbet
150 g sukker
30 g glukose
1,5 dl vann
0,5 kg bær, friske eller frosne bringebær (hold av noen til pynt)
Kok opp sukker, vann og glukose. Avkjøl. Kjør bringebærene i en hurtigmikser, sil av overflødig saft, og tilsett den avrente bærmassen i sukkerblandingen. Ha det over i en ismaskin, og sett sorbeten i fryseren.
Nøttebunn (4 posjoner)
200g valnøtter (eller halvt om halvt med valnøtter og mandler)
60g lyst muscovadosukker
1 knivsodd salt
65g smeltet meierismør
Kjør nøtter og sukker i en kjøkkenmaskin til nøttene er finhakket. Ha i salt og hell smeltet smør i. Fordel deigen i 4 former/paiformen. Press deigen godt ned på samme måte som ved vanlig paideig. Stek på rist på 160 °C i ca 30 min. OBS; sjekk etter 25 min så du er sikker på at nøttene ikke blir brente! Avkjøl. OBS; Om man lager bunnen dagen i forveien og skal fjerne nøttebunnen fra formen må dette gjøres samme dagen som bunnen stekes.
Sjokoladeganache
2,5 dl kremfløte
175g mørk sjokolade (helst 65 % eller mer)
evt. vaniljefrø/sukker
Varm fløten til kokepunktet (sammen med vanilje om du har i det). Finhakk sjokoladen mens du varmer fløten. Når fløten når kokepunktet trekker du kjelen til side og har i sjokoladen. Bland til "røra" er homogen og hell i formene med nøttebunnen. La stivne minst 1 time i kjøleskapet.
Ved servering legges en kule bringebærsorbet oppå sjokolade ganachen, og evt noen friske bringebær. Eller man kan drysse på melis. ELLER hvis man har vært så heldig som meg at man har fått tørkede ringblomster fra Røros fra en god nabo, så kan man pynte med det :)
Desserten ble en hit og alle ville ha oppskriften! Sånt liker vi! OG middagsselskapet var herlig, for noen mennesker jeg bor sammen med!
Love it!
Tata!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Slow Cooker Brisket Barbacoafor 17 timer siden
-
Health Nut Vegan Chilifor 3 dager siden
-
MENY; REKECOCTAIL, FRANSK KYLLINGFORM OG CRÉME BRÛLÉEfor 4 dager siden
-
4 frukostar barnen älskarfor 4 dager siden
-
-
-
Matcha Parfaitfor 2 uker siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 4 uker siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor 11 måneder siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar