søndag 24. juli 2011
Nuhhh, er det ALT for lenge siden! Den siste tiden har både flytting og ferie "stjelt" tiden min. Så nå følte jeg at det absolutt var på tide med et nytt innlegg. OG flere skal det bli nå utover, for snart er bærene modne. Og skogens gull kantarellen er allerede observert såvidt tittende over bakken :)


På lørdag våknet jeg kl 07 og ute bøtta regnet ned. Så da tenkte jeg at "i dag skal det bakes og koses". Dagen den fylte jeg med scrapping i fotoalbumet, baking, hundepass, og kaffebesøk! Mens jeg knasket i meg et par knekkebrød bladde jeg gjennom noen sommerutgaver av Maison Mat og Vin og fant en oppskrift på GALETTE som fristet meg.
Galettene laget jeg slik:
- 100g smør, kaldt i terninger
- 1.25 dl sukker
- 3.25 dl hvetemel
- 1/3 ts bakepulver
- 1 egg

Fyll:
- 1 kurv jordbær
- en neve moreller
- 2 nektariner
- flakede mandler
- 1 ss maismel
- 1 ts vaniljesukker
- ca 1 ss melis
- 1 egg til pensling
- perlesukker til pynt

Sett ovnen på 175 grader. Ha mel, sukker og bakepulver i en bolle og bland det lett. Ha i smøret og knip det inn i melblandingen, bruk gjerne plasthansker. Ha i egget og bland til det dannes en jevn deig. Putt deigen i en plastpose og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Mens deigen hviler kutter du opp frukten/bærene, her kan man bruke alt som er av frukt og bær. Del deigen i ca 8 boller etter at den er ferdig hvilt og kjevle ut til sirkler.
Bland sammen frukten/bærene, potetmelet og vaniljesukkeret i en bolle og fordel fyllet i midten på de 8 porsjonene (HUSK at kanten skal brettes delvis over fyllet). Brett en kant på ca 2 cm inn over fyllet, pensle på pisket egg og strø på perlesukker og flakede mandler. Stek på stekebrett, midt i ovnen, i ca 20-25 minutter. La hvile noen få minutter før servering. Server med iiiiisss :D NAM!!!!Fortsett å spise jordbær, for det er ikke mange dagene til de er å få kjøpt! Og nyt hver en solstråle som måtte titte frem :)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere