torsdag 7. juli 2011
Ohhh lykke! Nå som det er så mye friske og gode bær å få tak i så er det absolutt på sin plass å bruke de for det det er verdt :) Så til familiekaffen på søndag laget jeg disse herlige pavlovaene.


De kan kan toppe med hva man ønsker, og å tilsette kakao slik at det blir sjokoladepavlova er jo selvfølgelig frivillig. I tillegg kan man både ha eggekrem, vaniljekrem blandet med krem og bare pisket krem under bærene. Her er det kun fantasien som setter en stopper :)

Pavlovaene laget jeg slik:

7 stk eggehvitter
5,25dl sukker
1-2 ss sitronsaft
3 ss kakao

Sett ovnen på 130 grader celsius.
skill eggene, og pisk eggehvittene sammen med sitronsaften til de skummer lett. Tilsett sukkeret gradvis mens du pisker. Pisk til hvittene er stive og sukkeret har løst seg opp. Vend kakaoen forsiktig inn i marengsen.
For å fordele marengsen på bakepapir kan man enten bruke spiseskjeer og lage "kaker" på et stekebrett, eller sprøyteposer for å lage "kaker" eller sirkler (alternativt en til to store sirkler, men da må se steke lenger).
Stek i midten på ovnen i 45-55 minutter og la avkjøle på rist. De skal være litt seige i midten.

Pynt med krem og bær rett før servering, ellers blir de lett litt våte. Jeg pyntet mine med pisket lett dessertfløte og eggedosis blandet med vaniljekrem.


Håper dere nyter sommeren! OG HUSK; spis jordbær hver skapte dag, for snart er sesongen over :P


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere