torsdag 28. juli 2011
Jeg sier det igjen; spis massssse jordbær!Denne desserten har jeg laget flere ganger, for det er så lettvint og fort gjort. Bare å koke opp og la stivne i noen timer så vips har man en herlig dessert. Denne gangen ble den fortært på terrassen i kveldssola sammen med min svigerinne. Desserten kan jo lages dagen i forveien også, og det er jo veldig greit hvis man skal ha gjester!


Panna cottaen lager du slik:

- 5 plater gelatin
- 1 vaniljestang (alternativt vaniljesukker)
- 3 dl kremfløte
- 125g sukker
- 3 dl matfløte
- evt 1 ss rom
- evt litt sitronsaft (synes litt sitron gjør panna cottaen litt lettere)

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremfløte, vaniljefrø og sukker i kjele, og kok opp. Trekk kjelen til siden, klem ut vannet av gelatinen og ha den i kjelen. Visp forsiktig til den er løst opp. ha i matfløten (og evt rom og sitronsaft) og sil massen. Fordel i former og avkjøl i kjøleskap (bør stå 1-2 timer avhengig av hvor store former man har).


Mens panna cottaen stivner kan man forberede jordbærene (om man skal servere desserten dagen etter så vil jeg anbefale og vente med jordbærene til en time eller to før servering). Oppskriften til dette har jeg hentet fra Trines mektige matblogg :)


Marinering av jordbærene gjør du slik:
- 1 kurv jordbær
- skallet (det grønne) av en lime
- 1-3 ss sukker (avhengig av hvor søte jordbærene er)
- litt mynte om du har

Rens og del opp jordbærene. Riv skallet på limen, og bland skallet sammen med sukkeret. Fordel sukkerblandingen over jordbærene og bland i finhakket mynte. La stå ca 1 time.


Ta panna cottaen ut av kjøleskapet ca 30-60 minutter før servering, anrett herligheten og NYT :D


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere