lørdag 26. mars 2011
Chili con carne!
04:02 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Dette er skikkelig mysmat altså! Fyldig varm rett som man kan enten ha litt suppeaktig eller mer som en gryterett. Alt ettersom hva formålet er :D For min del ble det en litt mer suppeaktig, ettersom jeg fortsatt er i "suppehjørnet"! Og det som er ekstra supert med denne typen mat er at det er lett å lage masse, og at når man først har stekt ingrediensene så kan gryta bare stå å putre en time for seg selv. Man kan til og med lage den ferdig dagen før man skal servere den, og bare varme den opp når gjestene kommer.
Jeg fant et par oppskrifter som jeg likte og kombinerte de litt :)
Dette trenger du til "chili con carne a la Kathy";
- 600g høyrygg av okse (kan sikkert bruke bog også)
- olje til steking av kjøttet
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 ss kakao
- 1 ss karve
- 1 ts kanel
- chili (ta så mye som du synes er behagelig, jeg hadde ca 0,5 ts chilipulver)
- 400g kidneybønner i tomatsaus (kjøpt på rema 1000, husker ikke helt hva de het)
- 400g hakkede tomater
- 1 paprika, i passe biter
- en halv liten boks med maiskorn
- persille
- salt og pepper
- en skvett rødvin (hadde 1 dl stående, trengs ikke, en har du anbefales det :P)
- 1 posjonspakke Knorr Fond du chef, okse
- 0,5 dl vann
Slik gjør du:
- kutt opp kjøttet i strimler og brun det i oljen i gryta.
- ha i hakket løk, hvitløk, kakao, chili, og kanel. La surre 1 minutt ca.
- tilsett vinen og la koke 2-3 minutter.
- tilsett resten av ingrediensene. Om du har benrester etc fra høyryggen kan du gjerne legge i de nå, for så å fjerne de senere. Det blir fantastisk god smak av dette.
- La gryten/suppen koke ca 45-60 minutter. Tilsett mer vann for å justere konsistensen om det trengs.
Så er det bare å kooosemooose seg :D Jeg fryste ned 3 posjoner, så jeg kan ta opp til middagsmat når jeg er lat eller når det haster med å få i seg føde :)
Håper dere alle koser dere i helgen!
FORRESTEN...., noe annet som bør nevnes! Denne måneden har jeg hatt over 700 treff på bloggen min! Er ikke det fantastisk!? LYKKE!!!! Takk til alle som tar turen innom. Og hyggelig om dere legger igjen en liten hilsen når dere er innom!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Tasty Tex-Mex Recipes for Cinco de Mayofor 10 timer siden
-
SPINAT- OG FETARULLER MED SPICY HONNINGDIPPfor én dag siden
-
Snabb cheesecake i glasfor 2 dager siden
-
Health Nut Vegan Chilifor én uke siden
-
-
-
Matcha Parfaitfor 2 uker siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 4 uker siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar