lørdag 26. mars 2011
Dette er skikkelig mysmat altså! Fyldig varm rett som man kan enten ha litt suppeaktig eller mer som en gryterett. Alt ettersom hva formålet er :D For min del ble det en litt mer suppeaktig, ettersom jeg fortsatt er i "suppehjørnet"! Og det som er ekstra supert med denne typen mat er at det er lett å lage masse, og at når man først har stekt ingrediensene så kan gryta bare stå å putre en time for seg selv. Man kan til og med lage den ferdig dagen før man skal servere den, og bare varme den opp når gjestene kommer.




Jeg fant et par oppskrifter som jeg likte og kombinerte de litt :)

Dette trenger du til "chili con carne a la Kathy";
- 600g høyrygg av okse (kan sikkert bruke bog også)
- olje til steking av kjøttet
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 ss kakao
- 1 ss karve
- 1 ts kanel
- chili (ta så mye som du synes er behagelig, jeg hadde ca 0,5 ts chilipulver)
- 400g kidneybønner i tomatsaus (kjøpt på rema 1000, husker ikke helt hva de het)
- 400g hakkede tomater
- 1 paprika, i passe biter
- en halv liten boks med maiskorn
- persille
- salt og pepper
- en skvett rødvin (hadde 1 dl stående, trengs ikke, en har du anbefales det :P)
- 1 posjonspakke Knorr Fond du chef, okse
- 0,5 dl vann


Slik gjør du:
- kutt opp kjøttet i strimler og brun det i oljen i gryta.
- ha i hakket løk, hvitløk, kakao, chili, og kanel. La surre 1 minutt ca.
- tilsett vinen og la koke 2-3 minutter.
- tilsett resten av ingrediensene. Om du har benrester etc fra høyryggen kan du gjerne legge i de nå, for så å fjerne de senere. Det blir fantastisk god smak av dette.
- La gryten/suppen koke ca 45-60 minutter. Tilsett mer vann for å justere konsistensen om det trengs.


Så er det bare å kooosemooose seg :D Jeg fryste ned 3 posjoner, så jeg kan ta opp til middagsmat når jeg er lat eller når det haster med å få i seg føde :)

Håper dere alle koser dere i helgen!

FORRESTEN...., noe annet som bør nevnes! Denne måneden har jeg hatt over 700 treff på bloggen min! Er ikke det fantastisk!? LYKKE!!!! Takk til alle som tar turen innom. Og hyggelig om dere legger igjen en liten hilsen når dere er innom!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere