torsdag 9. desember 2010
Sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem og dekket med brente mandler
00:03 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Å hellige grantre som jeg elsker førjulstiden! Det er såå mye kos! Pyntede butikker, lys og fin snø, gløgg, pepperkaker, lussekatter, tillaging av julegaver og MYE MYE mer :)
Dessuten så holder alle på å bygge opp en glede inni seg, ser frem i mot fri og samvær med familie og venner. Og jeg, jeg sier bare KVIRREVITT! Sånn føles det ut inni meg om dagen, kjenner liksom gledesuget i mellomgulvet!
I helgen tok jeg en etterlengtet tur til Stavanger for å besøke ei venninne! Lykke, glede og fryd på en gang! Det var så koselig. Bare slappet av, tusla rundt i byen, var på kafè, kosekveld med hjemmelaget pizza og til slutt en tur på hytta. Deilig!
I tillegg hadde vi bestemt oss for å lage noen form for julegotterier/mums, denne gangen ble det sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem. Noen ble dekket med hakkede brente mandler og noen med knuste oreokjeks!

Lag fyllet først så det får tid til å sette seg, evt fryse hvis det er nødvendig (når kremen er såpass viskøs at den må være fryst for å klare å putte den inni trøflene).
Bringebærkremen laget jeg slik:
100g hvit sjokolade
1 pakke fryste bringebær (ca 400g)
2 ss philadelphiaost naturell
1 ts vaniljesukker
melis (nok til at kremen blir passe søt)
Slik gjør du:
Tin bringebærene og lag pure; ha bærene i en sikt og press de gjennom så stenene blir liggende igjen i sikten og resten havner i en bolle. Ta vare på det i bollen :D Hakk sjokoladen. Varm opp purèen i en kjele sammen med vaniljesukkeret og melisen. Bland i den hakkede sjokoladen og rør forsiktig om til den er smeltet. Sett kjelen i en bolle med kaldt vann og rør til balndingen er lett avkjølt. Pisk inn philadelphiaosten, bruk evt stavmikser hvis du har problemer med å løse den opp. Frys blandingen i en bolle.

Oppskrift til trøflene fant jeg her! Oversatt til norsk blir den slik:
Ingredienser: nok til ca 35 trøfler
125 ml kremfløte
3 ss meierismør
340g sjokolade (alle typer kan brukes)
Brente mandler, oreocookies, kakepynt, hakket sjokolade etc til å rulle trøflene i.
Slik gjør du:
Finhakk sjokoladen. Varm fløte og smør til kokepunktet i en kjele. Fjern kjelen fra varmen og bland i sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen er helt smeltet. Hell blandingen over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet til blandingen er fast nok til å lage baller av den. Dette tar ca 1-2 timer.
Så er det bare å ta litt sjokolademasse, fylle med bringebærkrem, forme til en ball og rulle i hakkede mandler eller lignende :) Voila!

Lett som en plett og namme namme nam! MEN watch out, her er det lett og gå i fella og bli kvalm :P
Ønsker dere alle en trivelig førjulstid!
Pyslepia :)
Dessuten så holder alle på å bygge opp en glede inni seg, ser frem i mot fri og samvær med familie og venner. Og jeg, jeg sier bare KVIRREVITT! Sånn føles det ut inni meg om dagen, kjenner liksom gledesuget i mellomgulvet!
I helgen tok jeg en etterlengtet tur til Stavanger for å besøke ei venninne! Lykke, glede og fryd på en gang! Det var så koselig. Bare slappet av, tusla rundt i byen, var på kafè, kosekveld med hjemmelaget pizza og til slutt en tur på hytta. Deilig!
I tillegg hadde vi bestemt oss for å lage noen form for julegotterier/mums, denne gangen ble det sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem. Noen ble dekket med hakkede brente mandler og noen med knuste oreokjeks!

Lag fyllet først så det får tid til å sette seg, evt fryse hvis det er nødvendig (når kremen er såpass viskøs at den må være fryst for å klare å putte den inni trøflene).
Bringebærkremen laget jeg slik:
100g hvit sjokolade
1 pakke fryste bringebær (ca 400g)
2 ss philadelphiaost naturell
1 ts vaniljesukker
melis (nok til at kremen blir passe søt)
Slik gjør du:
Tin bringebærene og lag pure; ha bærene i en sikt og press de gjennom så stenene blir liggende igjen i sikten og resten havner i en bolle. Ta vare på det i bollen :D Hakk sjokoladen. Varm opp purèen i en kjele sammen med vaniljesukkeret og melisen. Bland i den hakkede sjokoladen og rør forsiktig om til den er smeltet. Sett kjelen i en bolle med kaldt vann og rør til balndingen er lett avkjølt. Pisk inn philadelphiaosten, bruk evt stavmikser hvis du har problemer med å løse den opp. Frys blandingen i en bolle.

Oppskrift til trøflene fant jeg her! Oversatt til norsk blir den slik:
Ingredienser: nok til ca 35 trøfler
125 ml kremfløte
3 ss meierismør
340g sjokolade (alle typer kan brukes)
Brente mandler, oreocookies, kakepynt, hakket sjokolade etc til å rulle trøflene i.
Slik gjør du:
Finhakk sjokoladen. Varm fløte og smør til kokepunktet i en kjele. Fjern kjelen fra varmen og bland i sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen er helt smeltet. Hell blandingen over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet til blandingen er fast nok til å lage baller av den. Dette tar ca 1-2 timer.
Så er det bare å ta litt sjokolademasse, fylle med bringebærkrem, forme til en ball og rulle i hakkede mandler eller lignende :) Voila!

Lett som en plett og namme namme nam! MEN watch out, her er det lett og gå i fella og bli kvalm :P
Ønsker dere alle en trivelig førjulstid!
Pyslepia :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Blog Archive
-
▼
2010
(50)
-
▼
desember
(8)
- Hjemmelaget vaniljefudge!
- Strikket hals til Hegemor :)
- Denne gaveidèen MÅ du få med deg; hjemmelaget cook...
- Mammas himmelske horn!
- Mer glede og hygge i Kråkeslottet; wall deco nok e...
- O jul med din glede! Julekos med gløgg og lussekat...
- Sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem og dekket ...
- Ferske fiken, det er bare vakkert! Og godt med Ché...
-
▼
desember
(8)
Matblogger
-
Palak Daalfor 8 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 10 timer siden
-
Air Fryer Chicken Wingsfor 21 timer siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én dag siden
-
SJOKOLADEOSTEKAKE MED KVIKK LUNSJfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor én dag siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 8 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar