torsdag 9. desember 2010
Å hellige grantre som jeg elsker førjulstiden! Det er såå mye kos! Pyntede butikker, lys og fin snø, gløgg, pepperkaker, lussekatter, tillaging av julegaver og MYE MYE mer :)

Dessuten så holder alle på å bygge opp en glede inni seg, ser frem i mot fri og samvær med familie og venner. Og jeg, jeg sier bare KVIRREVITT! Sånn føles det ut inni meg om dagen, kjenner liksom gledesuget i mellomgulvet!

I helgen tok jeg en etterlengtet tur til Stavanger for å besøke ei venninne! Lykke, glede og fryd på en gang! Det var så koselig. Bare slappet av, tusla rundt i byen, var på kafè, kosekveld med hjemmelaget pizza og til slutt en tur på hytta. Deilig!
I tillegg hadde vi bestemt oss for å lage noen form for julegotterier/mums, denne gangen ble det sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem. Noen ble dekket med hakkede brente mandler og noen med knuste oreokjeks!


Lag fyllet først så det får tid til å sette seg, evt fryse hvis det er nødvendig (når kremen er såpass viskøs at den må være fryst for å klare å putte den inni trøflene).

Bringebærkremen laget jeg slik:
100g hvit sjokolade
1 pakke fryste bringebær (ca 400g)
2 ss philadelphiaost naturell
1 ts vaniljesukker
melis (nok til at kremen blir passe søt)

Slik gjør du:
Tin bringebærene og lag pure; ha bærene i en sikt og press de gjennom så stenene blir liggende igjen i sikten og resten havner i en bolle. Ta vare på det i bollen :D Hakk sjokoladen. Varm opp purèen i en kjele sammen med vaniljesukkeret og melisen. Bland i den hakkede sjokoladen og rør forsiktig om til den er smeltet. Sett kjelen i en bolle med kaldt vann og rør til balndingen er lett avkjølt. Pisk inn philadelphiaosten, bruk evt stavmikser hvis du har problemer med å løse den opp. Frys blandingen i en bolle.


Oppskrift til trøflene fant jeg her! Oversatt til norsk blir den slik:

Ingredienser: nok til ca 35 trøfler
125 ml kremfløte
3 ss meierismør
340g sjokolade (alle typer kan brukes)

Brente mandler, oreocookies, kakepynt, hakket sjokolade etc til å rulle trøflene i.

Slik gjør du:
Finhakk sjokoladen. Varm fløte og smør til kokepunktet i en kjele. Fjern kjelen fra varmen og bland i sjokoladen. Rør forsiktig til sjokoladen er helt smeltet. Hell blandingen over i en bolle og avkjøl i kjøleskapet til blandingen er fast nok til å lage baller av den. Dette tar ca 1-2 timer.

Så er det bare å ta litt sjokolademasse, fylle med bringebærkrem, forme til en ball og rulle i hakkede mandler eller lignende :) Voila!


Lett som en plett og namme namme nam! MEN watch out, her er det lett og gå i fella og bli kvalm :P

Ønsker dere alle en trivelig førjulstid!

Pyslepia :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere