søndag 27. juni 2010


Step by step, ohhhh baby! Noen av dere kan vel erindre den sangen :) New kids on the block, det var gutta sine det :D Om du tenker; "hvordan var den sangen igjen" så anbefaler jeg absolutt å se musikkvideoen her!

Vel vel, det var nå det! I dag tenkte jeg at jeg skulle legge ut en step by step beskrivelse på hvordan man kan lage en ganske god kylling lasagne. Og forhåpentligvis så kommer jeg til å klare å forklare forståelig også! Oppskriften har jeg fått herfra!

Som vanlig så går jo ting litt på gefühlen, og håper det ikke blir for forvirrende for dere. Dropp det du ikke liker og evt. putt i det du liker selv.

Ingredienser:
- 10-12 Lasagne plater
- 400-500g kylling; jeg brukte løvtynn fra Rema
1000
- 8dl- 1L Kylling kraft/buljong/fond
- 2-3 ss hvetemel
- Tørkede eller friske uter; ta det du liker. Kan anbefale basilikum, oregano og timian.
- Olje til steking (samme hva så lenge den tåler varmebehandling), bruk evt smør.
- 1 liten løk
- 1 gulrot
- 1-2 hvitløkskløfter
- 1 boks med hermetiske tomater
- Mozzarella; et par sånne "baller" eller en pose med raspet fra Arla.
- Parmesan eller alternativ ost med litt smak f.eks pecorino.
- Og seff salt og pepper!


Slik går du frem:

- Sett ovnen på 200°C

- Først begynner man med å koke lasagneplatene lett i saltet vann (hvis man ikke kjøper ferske da). Ha en stor kjele med rikelig med vann. De skal bare kokes al dente (altså være litt harde fortsatt), dette tar ca 2-3 min. De kokte platene flytter du rett over i et vannbad/kjele med kaldt vann for å hindre platene i å kokes videre og for at de ikke skal klistre seg sammen. Evt. kan man gjøre det på den vanlige måten; legge de "rå" i formen sammen med fyllet, ,men da bør man også bruke mer buljong ettersom platene trekker til deg væske. Kan anta at 8-9 dl som ved vanlig lasagne er passe.- Hakk/rasp opp alle ingrediensene, så er du ferdig med det :)


- Så skal sausen lages. Løs opp buljongen i vann som anbefalt (bruker å være noe sånt som en pakke/terning til 5 dl vann) Lag 1L så kaster du bare det du ikke bruker. MEN ta bare i ca 1dl av vannet først, så tilsett mel og visp ut, deretter kan du tilsette resten av vannet. Så slipper du klumper i sausen :) Eller så kan du riste melet med vannet i en sånn rister først. HVIS du bruker tørkede urter er det tid for å tilsette disse nå, de har godt av å koke litt. La koke til den tykner, den skal ha konsistens som brun saus omtrent. Bruker du friske urter kan du tilsette disse når sausen har tyknet. Og har du litt hvitvin til over, så tar du seff i det og lar alkoholen koke ut :p Dra av platen og la svalne.


- Brun kyllingen lett (den skal jo inni ovnen også, så her er det om å gjøre å ikke steke den ihjel), og ha i hvitløk, løk, tomater, gulrot, salt, pepper og kanskje en liten dæsj med urter. Stek bare til kyllingen har fått farge på alle kanter, ikke gjennomstek den.


- Så er det bare å begynne å stable i formen. Gjør som vanlig; ta litt saus i bunnen, legg på lasagneplater, ha litt saus på platene, legg på kylling og ost, nytt lag med lasagneplater osv.... OBS; mozzarella blir fort brent, så jeg ventet til det var ca 10 min igjen så la jeg på et topplag med mozzarella. På bildet har jo jeg gjort det litt fisefint da, lager du middag til familien så fyller du formen fra kant til kant som vanlig.- Stek i ca 20 minutter, midt i ovnen, de 10 første minuttene med aluminiumfolie over eller lokk. Hvis du har brukt "råe" pastaplater må du sikkert beregne ca 30-35 minutter.

- NYT!!!!Jeg kan love at det blir snadder!

Kathy

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Dette så veldig godt ut!!
Ha en fin dag :O)

Kathrine sa...

Tusen takk! Det var det også! Absolutt verdt et forsøk!

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere