onsdag 5. mai 2010
Prosjekt surdeig!
10:01 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Endelig har jeg fått det til! *Klappe i hendene*
Rundt påsketider prøvde jeg meg på å lage en surdeigsstarter, og det er jo ikke bare bare i seg selv. For de som enda ikke har satt seg inni surdeigens verden enda, så kan jeg fortelle at dette er som en slags grunndeig som man "mater" til den blir sterk nok til å heve en deig.
Rundt påsketider prøvde jeg meg på å lage en surdeigsstarter, og det er jo ikke bare bare i seg selv. For de som enda ikke har satt seg inni surdeigens verden enda, så kan jeg fortelle at dette er som en slags grunndeig som man "mater" til den blir sterk nok til å heve en deig.
OG man bruker ALDRI opp alt, en liten del av den har man stående i kjøleskapet og denne "mater" man igjen dagen før man skal bake!
Her er en herlig blogg! Denne fyren lager fantastiske brød på surdeig, og på bloggen hans finner man mange fine oppskrifter og filmer på hvordan det hele skal gå for seg!
Her er en herlig blogg! Denne fyren lager fantastiske brød på surdeig, og på bloggen hans finner man mange fine oppskrifter og filmer på hvordan det hele skal gå for seg!
Tilbake til den surdeigsstarteren.... Den skal jo passes på ganske mye før den har blitt stor og sterk, så den måtte jeg faktisk ha barnepasser til i påsken :D Tonemor stilte opp, som den vordende moren hun er! Vel vel, den deigen gikk jo også forsåvidt rett i dass..... Begynte å lukte neglelakkfjerner :/ Vet ikke helt om det var bra...., men prøvde å bake på den uten det helt store resultatet.
MEN så var jeg så heldig at Leila på svensk TV4 satte igang med en ny runde bakeprogrammer, og der er det en herreman som heter David som også har en forkjærlighet for surdeig. Så da bar det ut på nye surdeigsstartereventyr, og denne gangen ble det perfekt! *Lykke*.
Her er oppskriftene og tipsene til David! Og her er oppskriften på den surdeigsstarteren jeg laget. 3 flotte baguetter og et kurvbrød ble det! Også blir de så fantastisk gode og seige i deigen, det er det som er så herlig med surdeig! Love it! Så nå står ca 1/4 i kjøleskapet mitt og bare venter på å bli "matet" og å få heve en ny deig :)
Ellers kan jeg også forøvrig anbefale dere å lage surdeigsbaguetter av hvetemel med 70% sjokoladebiter inni og Maldonsalt på toppen :p.
Og slik ser de nye merkelappene ut:
Vi prekast vel...!? Jeg har nemlig teller på siden min nå, så det er best for deg ;)
Kathy
Etiketter:
bakst,
Fiffige ting som er kjekt å ha ;)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Weekly Meal Plan 3 {Meatless Meals}for 21 timer siden
-
SPINAT- OG FETARULLER MED SPICY HONNINGDIPPfor én dag siden
-
Snabb cheesecake i glasfor 2 dager siden
-
Health Nut Vegan Chilifor 6 dager siden
-
-
-
Matcha Parfaitfor 2 uker siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 4 uker siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar