onsdag 5. mai 2010
Endelig har jeg fått det til! *Klappe i hendene*

Rundt påsketider prøvde jeg meg på å lage en surdeigsstarter, og det er jo ikke bare bare i seg selv. For de som enda ikke har satt seg inni surdeigens verden enda, så kan jeg fortelle at dette er som en slags grunndeig som man "mater" til den blir sterk nok til å heve en deig.

OG man bruker ALDRI opp alt, en liten del av den har man stående i kjøleskapet og denne "mater" man igjen dagen før man skal bake!

Her er en herlig blogg! Denne fyren lager fantastiske brød på surdeig, og på bloggen hans finner man mange fine oppskrifter og filmer på hvordan det hele skal gå for seg!

Tilbake til den surdeigsstarteren.... Den skal jo passes på ganske mye før den har blitt stor og sterk, så den måtte jeg faktisk ha barnepasser til i påsken :D Tonemor stilte opp, som den vordende moren hun er! Vel vel, den deigen gikk jo også forsåvidt rett i dass..... Begynte å lukte neglelakkfjerner :/ Vet ikke helt om det var bra...., men prøvde å bake på den uten det helt store resultatet.

MEN så var jeg så heldig at Leila på svensk TV4 satte igang med en ny runde bakeprogrammer, og der er det en herreman som heter David som også har en forkjærlighet for surdeig. Så da bar det ut på nye surdeigsstartereventyr, og denne gangen ble det perfekt! *Lykke*.

Her er oppskriftene og tipsene til David! Og her er oppskriften på den surdeigsstarteren jeg laget. 3 flotte baguetter og et kurvbrød ble det! Også blir de så fantastisk gode og seige i deigen, det er det som er så herlig med surdeig! Love it! Så nå står ca 1/4 i kjøleskapet mitt og bare venter på å bli "matet" og å få heve en ny deig :)

Ellers kan jeg også forøvrig anbefale dere å lage surdeigsbaguetter av hvetemel med 70% sjokoladebiter inni og Maldonsalt på toppen :p.
Og slik ser de nye merkelappene ut:

Vi prekast vel...!? Jeg har nemlig teller på siden min nå, så det er best for deg ;)

Kathy


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere