tirsdag 23. februar 2010
Disse har jeg hatt lyst til å lage leeeenge, men så har det vært så mye annet jeg har hatt lyst til å lage også :) Men på søndag fant jeg plutselig ut at jeg hadde jo alt jeg trengte, så da var det bare å svinge sleiva! Slik ser briochen ut etter den er bakt:

Så hva er engentlig brioche!?

" Bread, whose high egg and butter content give it what is seen as a rich and tender crumb. It has a dark, golden, and flaky crust from an egg wash applied before and after proofing. Despite its origin in France the brioche is considered a viennoiserie. It is made in the same basic way as bread, but has the richer aspect of a pastry because of the extra addition of eggs, butter, milk, and occasionally a bit of sugar."


Jeg er i grunn ganske glad for at jeg svingte sleiva! Ohhh goood lord, these are goood! Også er de jo perfekt å lage siden man kan fryse ned briochen og bruke fryste bær. Lett som en plett!


Oppskriften har jeg knabba fra la tartine gourmande, på denne siden er det mye snacksy. Mye franskinspirert! Her er både oppskriften på briochen og briochepuddingene med bær.


Så først ble briochen bakt og avkjølt. Deretter skar jeg den i skiver som jeg siden delte opp i staver. Det som ble til overs frøs jeg ned i skiver så jeg enkelt kan ta opp noen skiver senere og lage nye :) Deretter plasserte jeg stavene av briochen i ildfasteformer, med bakepapir i nunnen og dekorerte med friske blåbær og bringebær. Slik:

Deretter skal eggestanden helles i formene og puddingene skal stå å trekke i ca 20 min., slik at loffen trekker til seg væsken. Så er det bare å steke og nyte lukewarm! Her er de ferdige puddingene:

Så nå er det bare å la seg inspirere og prøve de ut! Det er det absolutt verdt!

Kathy

2 kommentarer:

Kort og Søm sa...

Dette så veldig godt ut! :o)

Kathrine sa...

Det var det og! passe lunka i kulda, samtidig som en ørliten forsmak på sommer :)

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere