fredag 19. februar 2010
På fredag ble det komponert og bakt! Kjente det kriblet i kroppen etter å lage noe nytt. Tittet igjennom matmysterierpermen min og fant både det ene og det andre som jeg hadde lyst til å lage. Noe ble eliminert på grunn av gravide damen (Tonemor) :)

Til forrett bestemte jeg meg for å prøve ut en kombinasjon av to forretter jeg hadde oppskrifter liggende. Den ene var parma- og chèvreruller på fikenseng (brukte spekeskinke i stedet for parmaskinke) og den andre var bacon og squash fylt med chèvre. Laget begge klare på forhånd og stekte den i ovnen samtidig, 200 grader i 8min, spekeskinken dekket jeg med litt aluminiumsfolie for ikke å tørke den ut.
En dressing av bringebæreddik og honning ble laget (de rosa/lilla prikkene på tallerkenen), denne pyntet jeg den ferdige retten med sammen med balsamicoeddik.

I tillegg hadde jeg laget hjemmelaget pesto dagen i forveien som ble servert sammen med retten. Forretten ble faktisk veldig bra. Hvis man skal sette fingeren på noe måtte det være at spekeskinken ble veldig salt ved steking, så neste gang blir det parmaskinke!

Til hovedrett ble det enkel ricottapai. Også her kombinerte jeg to oppskrifter jeg hadde liggende.Den ene på pai med kylling og chorizo og den andre en vegetarpai med ricotta og ovnsbakte tomater. Paien ble servert med italiensk brytebrød (fra rema1000, som ikke var godt) og tomat og løk salat. Samt en tæsj pesto :)Så kom the grand finale; dessert! Og hva er vel bedre enn sjokolade!? Ikke noe! Fant for en god stund siden en oppskrift hos Applemint som heter 2di4, denne ble prøvd ut denne kvelden. I tillegg så frydet det meg voldsomt at jeg endelig skulle få bruke de firkanta muffinsformene med blomster på som jeg kjøpte i Östersund for noen uker siden!Den hvite sjokoladekremen ble ikke som planlagt, ble bare en "suppe". Så der vet jeg ikke helt hva som gikk galt, men god var den lell. Kakene ble tilbredt litt annerledes enn i orginaloppskriften, jeg elsker fondant så jeg stekte de ikke helt ferdig. I tillegg hadde jeg bakt vanilje- og sjokolademacroner for en uke siden, som ble servert sammen med herrrligheten! *lykke*


Besøket kom og hadde med seg rødvin, det toppet hele kvelden! 2 gull i OL ble det også! Sweet!

6 kommentarer:

Hanne Nordsæter sa...

Er jo ikke til å unngå og bli sulten her da! :) Flink du er Kathrine!

Kathrine sa...

Takker! Morro å endelig få publisert noe. Forresten så kan dere klikke på bildene for å se de i stooor størrelse!

Anonym sa...

Gubben kan bekrefte å si at dette var fantastisk godt! Helt sinnsykt! Denne dama har skills!! :)

Vidario

Anonym sa...

Nammis! Detta så godt ut!
Tonje

Anonym sa...

Dette så fantastisk ut Kathrine!

Gleder meg til den dagen dere evt. flyttet "hjem" igjen. Kanskje vi får nyte noen herligheter.

Skal følge deg på bloggen din.

Klem fra Lene.

Anonym sa...

Nam nam... Jeg sier det igjen: Flinke dama! :)

Håper jeg får smake en sånn dessert en gang. Hint hint... ;)

Fru Tuneid

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere