søndag 9. oktober 2011
Nå har jeg jo bodd her i over fire måneder, så da var det på tide å fikse noe som viste hvem som bodde i denne casaen :)Tidlig i sommer plukket jeg noen gamle trebiter som jeg fant i nærheten av et sagbruk, nettopp med tanke på et hjemmelaget dørskilt. Disse trebitene skrudde jeg til en stamme, hadde akryl i skruehullene og malte skiltet hvitt.

Så var det skriften da! Etter litt googling fant jeg frem til diverse blogger og hobbysider som presenterte et slags lim som overfører blekk fra printede ark til alt fra stoff til tre; nemlig art medium. Det finnes en lignende type som selges på panduro m.m., men bakdelen med dette mediumet er at man MÅ benytte en laserprinter. Med art medium kan man benytte hvilken som helst printer. På Global hobby kan man gå inn på "forhandler" fanen og sende de en mail, så får man vite hvem som fører produktet i nærheten.


Så var det å finne ut hva som skulle stå og på hvilken måte da! Det er ikke enkelt når man har tusen tanker i hodet. Her ble det også gjort en hel del googling, også brukte jeg photoshop til redigering. Det går sikkert fint med enklere programmer også, kanskje til og med word funker. Når jeg var fornøyd printet jeg ut arket SPEILVENDT (!!!!!, HUSK DETTE, man vender blekksiden ned), penslet på et tynt lag med lim, la arket med blekksiden ned på dørskiltet og jevnet ut arket slik at det ikke ble noen glipper eller luftbobler.
Så lot jeg skiltet tørke over natten, og dagen etterpå fuktet jeg en oppvasksvamp som jeg vætet papiret forsiktig med og skrubbet forsiktig bort papiret.
Voila, da sitter blekket igjen på objektet! Så er det bare å la det tørke igjen og pensle over med et par lag av limet slik at det tåler vær og vind! FANTASTISK!!!!


Det som ikke gikk helt etter planen for min del var "velkommen" skriften i bakgrunnen, denne skulle være grå. Det var den også da jeg printet den ut, men ikke etter å ha rubbet vekk papiret (tyder på at svartfargen er basert på rødt...). Får jobbe litt med dette til neste gang...

Ønsker dere alle en god høsttid. Det er egentlig litt deilig også synes jeg at man kan sitte inne og tusle litt med hobbyting :)


7 kommentarer:

AngelBitch sa...

Så enkelt men likevel så utrolig flott.. Det viser at man ankommer hjem til kreative mennesker. Og slikt kan vi like ;-)

Anonym sa...

Hei på deg ...... DE er FANTASTISK FINE .......
Vi har fått nye vinduer i GKV.....jupiiiii

TENKER MASSE PÅ DEG

Høst klem Jindra

Pyslepia sa...

Takk og takk dere! Veldig koselig med tilbakemeldinger! Ohhh, nye vinduer! Det skjer stadig ting :) Håper alt er bra der oppe, jeg tenker på dere alle rett som det er! Savner Kråkeslottet vårt!

Anonym sa...

Hei, har du noen link til denne siden som solgte det limet du snakker om? Dette falt virkelig i smak:)

Pyslepia sa...

Hei! Så koselig å høre! Limet kjøpte jeg på Lines Hobby her i Tønsberg, men er sikkert tilgjengelig på en eller annen nettbutikk :)

Anonym sa...

Selger du skiltene ?

Pyslepia sa...

nei, det gjør jeg dessverre ikke :(

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere