mandag 26. september 2011
Iskake med nøttebunn, villbringebær og lady fingers!
11:02 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Nå er høsten på vei over og jeg har fryseren full med godsaker! Og DET må man jo utnytte :)
Bursdagen min skulle feires en vakker sensommerdag og da er det jo perfekt med is! Så derfor ble det iskake!
Dette trenger du til nøttebunnen:
- 4 eggehvitter
- 150g sukker
- 100g hasselnøtter, finhakkede (gjerne med stavmikseren)
Sett stekeovnen på 175 grader celsius. Stivpisk eggehvittene og tilsett sukkeret gradvis, pisk til stiv marengs (ta vare på eggeplommene, de skal benyttes i isen). Vend de malte/hakkede nøttene inn i marengsen. Bruk springformen som du skal lage iskaken i senere til å tegne to sirkler på to bakepapir (bruk innsiden av formen), legg bakepapirene på hvert sitt stekebrett og fordel marengsen til to flate bunner innenfor hver av sirklene. Stek bunnene i 20-25 min (enten begge på varmluft (senk tempen 10 grader da) eller i to omganger på 175 grader. Avkjøl på rist.
Dette trenger du til bringebærfyllet:
- 4 eggeplommer
- 75g sukker
- 300g bringebær til isen
- 5 dl kremfløte
- melis til pynt
- 100g friske bringebær til pynt, og evt noen jordbær
- 2 pakker ferdiglagede ladyfingers
Pisk sukker og eggeplommer hvitt. Rør inn bringebærene. Pisk kremfløten til krem og vend inn bringebær-/eggeblandingen. Legg en av nøttebunnene i springformen, stable lady fingers rundt kanten (dette er litt knotete, men bruk bringebærkremen til å "lime" de til nøttebunnen. Lady fingersene kan evt dyppes i kaffe, juice, likør etc om man ønsker det, da gjøres dette mens man stabler) hell over halvparten av bringebærblandingen, legg på den andre nøttebunnen og ha resten av bringebærblandingen på toppen. Frys kaken i 6-8 timer. Ta iskaken ut av fryseren 30 minutter før servering, pynt med friske bær, sikt på melis og kanskje noen roseblader!?
Det vil bli litt krystaller i isen ettersom man ikke rører i bringebærkremen kontinuerlig, men kaken den er god allikevel den!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!

Matblogger
-
Spaghetti with Clams and Zucchinifor 2 timer siden
-
-
Violet Bakery Chocolate Devil's Food Cakefor 10 timer siden
-
In Fair Veronafor 16 timer siden
-
#440558 - Chicken and Asparagus Crescent Pockets Recipefor 23 timer siden
-
Fresh Lemon Cake rollfor én dag siden
-
Enkla Cake Popsfor én dag siden
-
En begriplig bruchettafor én dag siden
-
Slow Cooker Buffalo Chicken Rigatonifor 2 dager siden
-
-
Diana Henry's Roast Apple and Maple Eton Messfor 6 dager siden
-
Saffron Cheesecake …for én uke siden
-
Apple Crumb Muffinsfor én uke siden
-
Simple midweek meals with BEEFfor 2 uker siden
-
Grilled Cauliflower Steaksfor 2 uker siden
-
Matcha ombré cheesecakefor 4 uker siden
-
Food Photography retreats in Greece, September 2018for 4 uker siden
-
Kiwitårtafor 5 uker siden
-
Superhero Girl Cupcakesfor én måned siden
-
galen design (week 39)for 6 måneder siden
-
Peach Leather Roll Ups and New Blog Design in the Worksfor 8 måneder siden
-
Tio år!for 8 måneder siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor ett år siden
-
-
Halloween Coconut Bunsfor ett år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor ett år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 2 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 3 år siden
-
Espresso Martini Affogatofor 4 år siden
-
Ranunklerfor 4 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 5 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 5 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 5 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 5 år siden
-
-
Ny blogg, ny bok!for 6 år siden
-
Thanksgiving Evefor 6 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 6 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 6 år siden
-
breathe.for 7 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Andre fiffige blogger
-
-
Julekortfor 4 måneder siden
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 4 måneder siden
-
Appelsinfor ett år siden
-
Gjester i påsken?...for 4 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 4 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 4 år siden
-
I nabolagetfor 5 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 5 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Blogger om håndarbeid
-
April Challenge at Altenewfor én uke siden
-
Free Sewing Machine Cross Stitch Patternsfor 3 uker siden
-
Donald Duckfor 10 måneder siden
-
Instagramfor ett år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor ett år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 2 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 4 år siden
-
8 months later…for 4 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 6 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 6 år siden
-
-

Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome

0 kommentarer:
Legg inn en kommentar