mandag 26. september 2011
Nå er høsten på vei over og jeg har fryseren full med godsaker! Og DET må man jo utnytte :)

Bursdagen min skulle feires en vakker sensommerdag og da er det jo perfekt med is! Så derfor ble det iskake!Dette trenger du til nøttebunnen:
- 4 eggehvitter
- 150g sukker
- 100g hasselnøtter, finhakkede (gjerne med stavmikseren)

Sett stekeovnen på 175 grader celsius. Stivpisk eggehvittene og tilsett sukkeret gradvis, pisk til stiv marengs (ta vare på eggeplommene, de skal benyttes i isen). Vend de malte/hakkede nøttene inn i marengsen. Bruk springformen som du skal lage iskaken i senere til å tegne to sirkler på to bakepapir (bruk innsiden av formen), legg bakepapirene på hvert sitt stekebrett og fordel marengsen til to flate bunner innenfor hver av sirklene. Stek bunnene i 20-25 min (enten begge på varmluft (senk tempen 10 grader da) eller i to omganger på 175 grader. Avkjøl på rist.

Dette trenger du til bringebærfyllet:
- 4 eggeplommer
- 75g sukker
- 300g bringebær til isen
- 5 dl kremfløte
- melis til pynt
- 100g friske bringebær til pynt, og evt noen jordbær
- 2 pakker ferdiglagede ladyfingers

Pisk sukker og eggeplommer hvitt. Rør inn bringebærene. Pisk kremfløten til krem og vend inn bringebær-/eggeblandingen. Legg en av nøttebunnene i springformen, stable lady fingers rundt kanten (dette er litt knotete, men bruk bringebærkremen til å "lime" de til nøttebunnen. Lady fingersene kan evt dyppes i kaffe, juice, likør etc om man ønsker det, da gjøres dette mens man stabler) hell over halvparten av bringebærblandingen, legg på den andre nøttebunnen og ha resten av bringebærblandingen på toppen. Frys kaken i 6-8 timer. Ta iskaken ut av fryseren 30 minutter før servering, pynt med friske bær, sikt på melis og kanskje noen roseblader!?


Det vil bli litt krystaller i isen ettersom man ikke rører i bringebærkremen kontinuerlig, men kaken den er god allikevel den!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere