onsdag 11. mai 2011
I påsken skal man jo kose seg litt ekstra, også har man ikke minst mye bedre tid. Litt av denne tiden gikk til å prøve ut en oppskrift med egg som jeg hadde hatt lyst til å prøve lenge og til å lage en meget forsinket bursdagskake til mannen!


Bursdagsbarnet selv fikk velge kake og da ble det marsipankake.


Sukkerbunnen laget jeg slik (nok til en stor springform):
- 6 egg
- 300g sukker
- 200g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 appelsin

Sett ovnen på 175 grader. Pisk eggene sammen med sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemelet blandet med bakepulver og vend forsiktig inn i eggedosisen. Kle bunnen på springformen med bakepapir og smør kantene med smør og dryss med mel. Ha røren i springformen og stek i ca 45-50 minutter. Sjekk underveis med en bakepinne om den er ferdig. Saften av appelsinen skal benyttes til dynking av sukkerbunnen. Avkjøl 10 minutter på rist, så løsner du sidene på sukkerbunnen, legger bakepapir på en stekeplate og snur springformen på hodet oppå stekeplaten og løsner opp låsen på springformen. Avkjøl til kald slik. Dette gjør at kaken blir jevn også på toppen :)

Del sukkerbunnen i tre deler og legg bunnen på et fat. Dynk alle delene av sukkerbunnen med appelsinsaft (eller melk om du vil det) ettersom du bygger. Fyll med ønsket fyll. Fyllet på marsipankaken min ble jordbær, banan, knuste valnøtter og krem blandet med vaniljekrem i lag en, bringebærmousse, jordbær, knuste valnøtter og krem i lag to.


Dette er cirkaverdier av det jeg brukte:
- 5 dl kremfløte pisket til krem
- ca 70g sukker til kremen
- 2 dl vaniljekrem (jeg laget selv, men kan kjøpes ferdig). Blandet halvt om halvt med krem til ene laget
- en neve valnøtter
- 1 banan
- 1 kurv jordbær
- bringebærmousse (se oppskrift på innlegg i mai evt)


Tilslutt kles hele kaken med pisket kremfløte og marsipan. Pynt med ønsket pynt :) Voila!

Eggeretten min er av en bunn med brød, og egg med kanter av bacon. Dette trenger du til denne:
- brød/rundstykker som kan brukes til bunn
- egg (skilles ett og ett)
- to skiver bacon per kuvert


Sett stekeovnen på 180 grader. Stek baconet lett, det skal ikke bli brunt, og avkjøl på papir så fettet får renne av.
Stikk ut kuvertbiter av brødet, jeg brukte runde bakeformer i metall. Det er viktig at formen tåler å settes i ovnen. Om man ikke har utstikkere kan man bruke fondant/creme brulet former etc.


Kle formen med bacon i sidene. Skill egget og ha eggehvitte i formen. Se ann hvor mye, husk at plommen også skal i senere.
Sett formene i ovnen og stek til eggehvitten er halvveis stivnet, da tilsetter du eggeplommen og steker formene til eggeplommen har ønsket konsistens. Ta ut av ovnen og server med en eneste gang :)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere