torsdag 18. november 2010
Jentemiddag i Kråkeslottet med Sopprisotto og helstektkylling, og med karamellparfait med salt peanøttkaramell og sjokolademousse til dessert!
12:28 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Oh store glede!
Endelig fikk jeg samlet noen jenter som jeg ikke har sett på leeenge! Synd det ikke blir oftere, for det er så artig når vi først samles! Forhåpentligvis får vi til et juletreff rett føre jul også :)
Hva jeg skulle lage til middag hadde jeg grublet på en stund, så det var i boks, og dessert var egentlig ikke med i planene helt til jeg kom over en i masterchef australia :P Ohhh lord, den så god ut! Da er jo ikke denna frøkna vond å be.... Derfor ble det servert helstekt kylling med sopprisotto (med egenplukkede kantareller) og karamellparfait med salt peanøttsaus og sjokolademousse!
Kyllingen tillaget jeg etter inspirasjon fra Leila, en av mine favorittkokker. Her finner dere en av hennes oppskrifter som er ganske lik den jeg brukte.
Oppskriften er ment for grillen, men ovn går også fint. Stek kyllingen på 180 grader i 1t og 15 min eller til innertemperaturen er 70 grader.
Min variasjon på oppskriften var å fylle kyllingen med sitron, løk og hvitløk i tillegg for å gi ytterligere smak og å kle den med bacon for å gi et saftigere kjøtt.
Heldigvis for dere som ikke har boka så ligger en engelsk utgave av oppskriften på nettsidene til Jamie Oliver, her. Og dere, bruk risottoris! Det er sååå verdt det. Dessuten er det å få tak i på de fleste dagligvarebutikkene nå.
Oppskriften jeg brukte på sopprisottoen fant jeg i en Jamie Oliver bok jeg har som heter "hjemme hos Jamie". Den boken er bare så lekker, bare bildene i den boka er nok til å inspirere til matlaging.
Så var det O store grand finale; dessert!
Denne begynte jeg å lage dagen i forveien (og fikk koselig selskap og hjelp av min kjære samboer).
Da ble både karamellparfaiten, sjokoladegarnityret og sjokolademoussen tillaget.
Peanøttkramellen kunne også blitt laget da, den tåler å stå i romtemperatur (bare å varme den raskt i mikroovnen når den skal benyttes, slik at den blir litt mer viskøs igjen).
Oppskriften er som sagt fra masterchef australia, som forøvrig er det eneste av noe som kan ligne tv som jeg ser på om dagen, og oppskriften kan dere finne her!
Ingen kromspring, bare å gjøre punkt for punkt så går det så fint så! Det eneste som kan virke litt skummelt er glukosen som skal benyttes, og tillaging av karamell.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Weekly Meal Plan 3 {Meatless Meals}for 22 timer siden
-
SPINAT- OG FETARULLER MED SPICY HONNINGDIPPfor én dag siden
-
Snabb cheesecake i glasfor 2 dager siden
-
Health Nut Vegan Chilifor 6 dager siden
-
-
-
Matcha Parfaitfor 2 uker siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 4 uker siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
1 kommentarer:
ohhh det ser så godt ut Kathrine! fikk veldig lyst på den risotto :-D
celine
Legg inn en kommentar