torsdag 18. november 2010
Jentemiddag i Kråkeslottet med Sopprisotto og helstektkylling, og med karamellparfait med salt peanøttkaramell og sjokolademousse til dessert!
12:28 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg

Oh store glede!
Endelig fikk jeg samlet noen jenter som jeg ikke har sett på leeenge! Synd det ikke blir oftere, for det er så artig når vi først samles! Forhåpentligvis får vi til et juletreff rett føre jul også :)
Hva jeg skulle lage til middag hadde jeg grublet på en stund, så det var i boks, og dessert var egentlig ikke med i planene helt til jeg kom over en i masterchef australia :P Ohhh lord, den så god ut! Da er jo ikke denna frøkna vond å be.... Derfor ble det servert helstekt kylling med sopprisotto (med egenplukkede kantareller) og karamellparfait med salt peanøttsaus og sjokolademousse!

Oppskriften er ment for grillen, men ovn går også fint. Stek kyllingen på 180 grader i 1t og 15 min eller til innertemperaturen er 70 grader.
Min variasjon på oppskriften var å fylle kyllingen med sitron, løk og hvitløk i tillegg for å gi ytterligere smak og å kle den med bacon for å gi et saftigere kjøtt.
Heldigvis for dere som ikke har boka så ligger en engelsk utgave av oppskriften på nettsidene til Jamie Oliver, her. Og dere, bruk risottoris! Det er sååå verdt det. Dessuten er det å få tak i på de fleste dagligvarebutikkene nå. 
Oppskriften jeg brukte på sopprisottoen fant jeg i en Jamie Oliver bok jeg har som heter "hjemme hos Jamie". Den boken er bare så lekker, bare bildene i den boka er nok til å inspirere til matlaging.

Så var det O store grand finale; dessert!
Denne begynte jeg å lage dagen i forveien (og fikk koselig selskap og hjelp av min kjære samboer).
Da ble både karamellparfaiten, sjokoladegarnityret og sjokolademoussen tillaget.
Peanøttkramellen kunne også blitt laget da, den tåler å stå i romtemperatur (bare å varme den raskt i mikroovnen når den skal benyttes, slik at den blir litt mer viskøs igjen).
Oppskriften er som sagt fra masterchef australia, som forøvrig er det eneste av noe som kan ligne tv som jeg ser på om dagen, og oppskriften kan dere finne her!
Ingen kromspring, bare å gjøre punkt for punkt så går det så fint så! Det eneste som kan virke litt skummelt er glukosen som skal benyttes, og tillaging av karamell.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
Palak Daalfor 4 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 6 timer siden
-
Air Fryer Chicken Wingsfor 17 timer siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor 21 timer siden
-
SJOKOLADEOSTEKAKE MED KVIKK LUNSJfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor én dag siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 8 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
1 kommentarer:
ohhh det ser så godt ut Kathrine! fikk veldig lyst på den risotto :-D
celine
Legg inn en kommentar