torsdag 18. november 2010


Oh store glede!

Endelig fikk jeg samlet noen jenter som jeg ikke har sett på leeenge! Synd det ikke blir oftere, for det er så artig når vi først samles! Forhåpentligvis får vi til et juletreff rett føre jul også :)

Hva jeg skulle lage til middag hadde jeg grublet på en stund, så det var i boks, og dessert var egentlig ikke med i planene helt til jeg kom over en i masterchef australia :P Ohhh lord, den så god ut! Da er jo ikke denna frøkna vond å be.... Derfor ble det servert helstekt kylling med sopprisotto (med egenplukkede kantareller) og karamellparfait med salt peanøttsaus og sjokolademousse!

Kyllingen tillaget jeg etter inspirasjon fra Leila, en av mine favorittkokker. Her finner dere en av hennes oppskrifter som er ganske lik den jeg brukte.
Oppskriften er ment for grillen, men ovn går også fint. Stek kyllingen på 180 grader i 1t og 15 min eller til innertemperaturen er 70 grader.
Min variasjon på oppskriften var å fylle kyllingen med sitron, løk og hvitløk i tillegg for å gi ytterligere smak og å kle den med bacon for å gi et saftigere kjøtt.

Oppskriften jeg brukte på sopprisottoen fant jeg i en Jamie Oliver bok jeg har som heter "hjemme hos Jamie". Den boken er bare så lekker, bare bildene i den boka er nok til å inspirere til matlaging.

Heldigvis for dere som ikke har boka så ligger en engelsk utgave av oppskriften på nettsidene til Jamie Oliver, her. Og dere, bruk risottoris! Det er sååå verdt det. Dessuten er det å få tak i på de fleste dagligvarebutikkene nå.

Så var det O store grand finale; dessert!
Denne begynte jeg å lage dagen i forveien (og fikk koselig selskap og hjelp av min kjære samboer).
Da ble både karamellparfaiten, sjokoladegarnityret og sjokolademoussen tillaget.
Peanøttkramellen kunne også blitt laget da, den tåler å stå i romtemperatur (bare å varme den raskt i mikroovnen når den skal benyttes, slik at den blir litt mer viskøs igjen).

Oppskriften er som sagt fra masterchef australia, som forøvrig er det eneste av noe som kan ligne tv som jeg ser på om dagen, og oppskriften kan dere finne her!
Ingen kromspring, bare å gjøre punkt for punkt så går det så fint så! Det eneste som kan virke litt skummelt er glukosen som skal benyttes, og tillaging av karamell.

Glukose kan kjøpes på apoteket, men der er det skikkelig kostbart, så kjøp heller på ebay. Eller bytt den ut med sukker....

Denne er absolutt verdt å prøve folkens! MEN den er veldig mektig, så en god kanne kaffe trengs ved siden av :)

Ønsker dere alle en herlig helg!

1 kommentarer:

Anonym sa...

ohhh det ser så godt ut Kathrine! fikk veldig lyst på den risotto :-D
celine

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere