torsdag 12. august 2010
Ohhhh joy! Jeg elsker sensommeren! Har allerede vært på et par kantarellturer, og nå blir det snart både blåbær og bringebærtur. Og om jeg klarer å få klemt det inn i kalenderen blir det en liten multetur også :)

Bær er til for å brukes og spises! Eller gis bort... :) Det var akkurat det som var motivasjonen for denne runden med baking. Noen, håper hun ikke leser innlegget i kveld, skal feire bursdagen sin og da hadde jeg lyst til å bake litt til henne.


Sjokolade gifter seg veldig bra med bringebær, synes nå jeg, og nesten det eneste bakverket jeg synes er digg med sjokolade (bortsett fra fondant) er nettopp brownies! Denne gangen i minimuffinsformer! Herrrlige, som en liten smak av himmelen :D


Oppskriften jeg brukte er denne:

Minimuffins:
- 2ss smør (IKKE margarin, fy fy fy!)
- 100g mørk kokesjokolade
- 1 egg
- 50g hvetemel
- 10g kakao
- 1/3 ts bakepulver
- 1/3 ts vaniljesukker eller 1/3 vaniljestang
- en klype salt

Smelt smør og ha hakket sjokolade i. Bland resten av ingrediensene i en bolle og tilsett smør/sjokolade. Ha i miniformer, stek på 175 grader celsius på nederste hylle i 10 minutter. Evt. store former i ca 15 min.

Smørkrem med bringebær:

- 70g smør (igjen..., ikke noe annet somm gjelder!)
- en dæsj melis (kan anta ca 30g, kommer jo litt ann på hvor sure bærene er)
- 3ss bringebærpurè (mos bringebærene gjennom en sikt)

Pisk smør og melis mykt, og bland i bringebærpurèen. Rør med slikkepott. Ikke fortvil hvis det ikke ser ut som om det skal blande seg i det hele tatt, det kommer til å gjøre det. Og hvis det skulle bli helt krise så kan det hjelpe å blande i litt mer melis, men da blir jo smørkremen søtere.... VENT til muffinsene er helt avkjølte før den legges på!


Også måtte de jo pakkes inn til bursdagsbarnet også!
Esken hadde jeg laget ved en tidligere anledning, en mørk kveld i vinter. Flaks at jeg kom på at jeg hadde den :)Håper noen av dere kan bli inspirert til å lage disse lekkerbiskenene :)

Kathy

1 kommentarer:

Ann-Helen sa...

Det såg skikkelig godt ut :-D

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere