tirsdag 24. august 2010
Hallo!

Om dagen er det fryktelig travelt, og jeg farer rundt med både sekk, treningsbag og ofte enda en bag :) Timene hjemmefra blir mange og hva er vel bedre da enn noe man bare kan ta i hånden og stappe innpå!?

Dette er jo ikke noe nytt og spennende, bare veldig praktisk på travle dager. Eller fint å ha i fryseren, ta opp om morran og legge i matboksen. Vips, så er de ferdig tinet til lunsjen :)


Greia er; lag en stk gjærdeig a la den du lager når du skal lage pizza og sett til heving til den har dobbel størrelse. Denne gangen laget jeg en litt mer "lukseriøs" utgave, brukte både vetemel special (kjøpt i sverige) og durumhvete, da blir konsistensen litt a la ciabatta! OG har du skikkelig dårlig tid, så bruker du bare en sånn ferdigpose med mel og gjær og det hele. IKKE gjør det så vanskelig, for det er det ikke ;)

Ta det du har i kjøleskapet og lag et fyll. Enten det er pølser, skinke, salami, ketchup, pastasaus, tomatpurè, hakkede tomater.... Ha i litt løk, hvitløk, urtene du liker, salt og pepper. Fint om fyllet ikke er så fuktig, da blir de bare klin. Bruk evt tomatpurè til å gjøre fyllet tykkere.
Her er ingrediensene jeg brukte:


Når deigen har hevet deler du den inn i passe store emner, ca som når du lager rundtstykker. Trill boller, trykk bollene flate, legg på passe med fyll og pakk sammen deigen rundt fyllet.


Så kan du evt pensle med egg/smør/melk og ha på frø på toppen om du vil. Jeg penslet med egg og hadde sesamfrø og blå valmuefrø på toppen:Husk etterheving ellers vil deigen sprekke under steking, minst 30 min spør du meg. Så shush inn i ovnen, 190 grader i 10-12 minutter. De er ferdige når man får den hule lyden når man kakker på de med knoken :)
Og da ser de slik ut:


Høres det ikke lett ut da? Det er det!!!!! Og helt perfekt å ha i sekken når man drar hjemmefra kl 07 om morgenen og kommer tilbake kl 23 :)


Prekast!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere