torsdag 22. desember 2011
Ohhh jul med din glede! ENDELIG er jeg ferdig med "må-gjøre-ting" og kan gjøre litt av det jeg har lyst til å gjøre :)

Utgangspunktet for disse var mozartkuler. Ettersom jeg ikke er spesielt glad i alkohol i mat, så droppet jeg å tilsette likør etc i marsipanen. I tillegg bestemte jeg meg for å brenne pistasjnøttene (akkurat som om man brenner mandler) for å etterpå hakke disse og benytte dette som pynt på kulene.


Dette trenger du:
- en pakke nougat
- en rull marsipan
- en pakke pistasjnøtter
- sukker til "brenningen"
- sjokolade til dypping av kulene, jeg brukte 250g tilsammen.

Begynn med å hakke opp sjokoladen og sett den til smelting i et vannbad. Legg nougaten i kjøleskapet, da blir den mye lettere å dele opp senere. Brenn nøttene og hakk de opp. Del opp nougaten i små firkanter og pakk de inn i marsipan slik at det blir små kuler. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen, dryss straks over litt pistasj (bland gjerne de hakkede pistasjene med ørlitt flaksalt). Voila!!!


Nydelig julegodis! Pakk de inn i små søte celofanposer og gi de bort til snille nisser til jul :)


1 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.

artig side.....kjekt å titte innom....
Hilsen
Mohinder

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere