torsdag 10. mars 2011
Vichyssoise med sprøstekte kantareller og bacon, servert med foccacia og hjemmelaget pesto!
00:01 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Det går i mat om dagen :D Det er nemlig ikke alle prosjekter som kan vises frem riktig enda, men snart kommer det noe håndarbeid også :)


Hva er så vichyssoise!? Det er bare et fisefint navn på det vi ville ha kalt potetsuppe :P Tradisjonelt serveres den kald, men her i kalde nord så er det vel lov å ta seg friheten til å servere den varm vel!?
Da jeg var hjemme for å overvåre 5 mila i Kollen benyttet jeg anledningen til å orge et godt gammaldags hurpetreff med kremjentene. Til middag serverte jeg denne suppen og til dessert spiste vi hjemmelagede kokosboller. Kokosbollene har jeg postet tidligere her! Kollen var forøvrig helt fantastisk, knall vær og knall stemning!
Oppskriften på suppen fant jeg i et "Maison mat og vin" blad jeg hadde liggende. Dette bladet er bare helt fantastisk! Mange vakre bilder som inspirerer og en haug med bra oppskrifter tilpasset sesong. Kan anbefales på det aller aller sterkeste!
Ingredienser: (4 posjoner)
- 2 ss olje
- 200g bacon
- 500g poteter, i terninger
- 1-2 hvitløksfedd
- 1 stor løk, hakket
- 6dl vann med fond/kraft/buljong
- 4dl melk
- 3dl kremfløte (evt matfløte om man vil ha en "smale" varianten)
- salt og pepper
- kantareller
- parmesan
Slik gjør du:
Del opp baconet i terninger, og brun i oljen. Tilsett potet, løk, og hvitløk og stek noen minutter.
Tilsett fond og melk og la småkoke i 10 minutter (eller til potetene bare trenger et par minutter til med koking).
Tilsett fløten og smak til med salt og pepper, la småkoke noen et par minutter.
Server med sprøstekte kantarelle, et godt brød til og et parmesandryss, og eventuelt hjemmelaget pesto!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
Lättlagad cornflakeskycklingfor 16 timer siden
-
PÅSKEMENYEN; REKECOCTAIL, LAMMEFILET & PANNA COTTA MED KOKOSfor 22 timer siden
-
Broccoli Ham Quichefor 23 timer siden
-
Palak Daalfor 2 dager siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 2 dager siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor 3 dager siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar