lørdag 26. mars 2011
Chili con carne!
04:02 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Dette er skikkelig mysmat altså! Fyldig varm rett som man kan enten ha litt suppeaktig eller mer som en gryterett. Alt ettersom hva formålet er :D For min del ble det en litt mer suppeaktig, ettersom jeg fortsatt er i "suppehjørnet"! Og det som er ekstra supert med denne typen mat er at det er lett å lage masse, og at når man først har stekt ingrediensene så kan gryta bare stå å putre en time for seg selv. Man kan til og med lage den ferdig dagen før man skal servere den, og bare varme den opp når gjestene kommer.


Jeg fant et par oppskrifter som jeg likte og kombinerte de litt :)
Dette trenger du til "chili con carne a la Kathy";
- 600g høyrygg av okse (kan sikkert bruke bog også)
- olje til steking av kjøttet
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 ss kakao
- 1 ss karve
- 1 ts kanel
- chili (ta så mye som du synes er behagelig, jeg hadde ca 0,5 ts chilipulver)
- 400g kidneybønner i tomatsaus (kjøpt på rema 1000, husker ikke helt hva de het)
- 400g hakkede tomater
- 1 paprika, i passe biter
- en halv liten boks med maiskorn
- persille
- salt og pepper
- en skvett rødvin (hadde 1 dl stående, trengs ikke, en har du anbefales det :P)
- 1 posjonspakke Knorr Fond du chef, okse
- 0,5 dl vann
Slik gjør du:
- kutt opp kjøttet i strimler og brun det i oljen i gryta.
- ha i hakket løk, hvitløk, kakao, chili, og kanel. La surre 1 minutt ca.
- tilsett vinen og la koke 2-3 minutter.
- tilsett resten av ingrediensene. Om du har benrester etc fra høyryggen kan du gjerne legge i de nå, for så å fjerne de senere. Det blir fantastisk god smak av dette.
- La gryten/suppen koke ca 45-60 minutter. Tilsett mer vann for å justere konsistensen om det trengs.
Så er det bare å kooosemooose seg :D Jeg fryste ned 3 posjoner, så jeg kan ta opp til middagsmat når jeg er lat eller når det haster med å få i seg føde :)
Håper dere alle koser dere i helgen!
FORRESTEN...., noe annet som bør nevnes! Denne måneden har jeg hatt over 700 treff på bloggen min! Er ikke det fantastisk!? LYKKE!!!! Takk til alle som tar turen innom. Og hyggelig om dere legger igjen en liten hilsen når dere er innom!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
PANNA COTTA MED KOKOS OG MANGOSAUSfor 8 timer siden
-
Air Fryer Salmonfor 9 timer siden
-
Palak Daalfor 22 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for én dag siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor 2 dager siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar