søndag 20. mars 2011
Tom Yum inspirert suppe! HOT og kjempenammis!
11:29 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Det går mye i suppe til meg om dagen, både fordi det er så lett å lage og fordi at jeg har bestemt meg for å bli flinkere til det :) Hun jeg bor sammen er råflink til å lage suppe, og det skal jeg også bli ;)
Av og til når jeg tusler rundt i byen så svinger jeg innom asiatiske og indiske butikker etc, og da rasker jeg også med meg litt i ny og ne :D Denne gangen tok jeg med en pose med "tom yum paste" fra Lobo, for jeg husket at jeg hadde lest noe om denne pasten i noen oppskrifter. Etter litt googling bestemte jeg meg for å lage en utgave Tom Yum suppe med scampi. Hadde i litt mer og andre grønnsaker enn det egentlig skal være for å "få litt mer mat" i suppa. Tom Yum pasten gjør at suppen blir skikkelig HOT og har MYE smak!
Oppskriften ble litt til in the making, og var som følger:
- 1ss nøytral olje
- 1/2 løk (hakket)
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 pakke Yum Tom paste (30g pr pakke) (i denne pasten er det chili, sitrongress, ingefær++)
- 20g kyllingfond (eller fiskefond, evt buljong hvis det kniper...)
- 5dl vann
- 1 tomat
- 100g stilkselleri
- 100g squash
- 50g brokkoli
- 50g paprika
- 150g kokt scampi (kylling er også vanlig å bruke)
Slik lages den:
- kutt opp alle grønnsakene.
- varm opp oljen i en stor kjele og stek løken til den er blank (ikke brunet).
- ha i finhakket hvitløk og la alt steke i 1 min.
- ha i Tom Yum pasten, fond og vann, og la koke opp.
- tilsett brokkoli oppdelt i buketter, og hakket stiltselleri, og la koke i 4-5 minutter.
- tilsett squash, tomat og paprika (kuttet i passende biter) og la suppen koke i ytterligere 5 minutter.
- tilsett scampien i suppen og la de trekke i noen minutter til de er varme (dette går fort, viktig å ikke varme de for lenge når de er forkokte for da blir de seige).
- server den rykende varme og hotte suppen :)
Bør absolutt prøves! For dere som bor i Trondheim så kan jeg fortelle at jeg kjøpte min Tom Yum paste i den asiatiske butikken i Jomfrugata :)

Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
Palak Daalfor 4 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 7 timer siden
-
Air Fryer Chicken Wingsfor 18 timer siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor 22 timer siden
-
SJOKOLADEOSTEKAKE MED KVIKK LUNSJfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor én dag siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 8 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar