onsdag 23. februar 2011
Sjokolade peanøttsmør brownies med bringebærsaus :P
09:42 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Å jadda!!! Sing halleluja!
Denne gangen skulle jeg bare lange noe i en feiende fart, mens jeg laget middag. Hva er vel bedre enn ting man bare kan sjushe inn i ovnen eller sette i fryseren, også gjør det seg selv!? Oppskriften til disse fant jeg på tastespotting, og den originerer fra en blogg som heter Heather Christo. Her finner dere den engelske utgaven av oppskriften! Oppskriften holder til ca 20 biter, mektige saker dette (jeg halverte den).
Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).
Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.
Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk
Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.
Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker
Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!
Rein lykke!
Pyslepia :)
Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).
Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.
Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk
Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.
Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker
Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!
Rein lykke!
Pyslepia :)
mandag 21. februar 2011
Suppe med scampi, curry og kokosmelk!
05:48 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Denne bør bare prøves! Fantastisk lett å lage, samt at resultatet er bare til å dø for!
Det har faktisk slått meg at suppe er en helt fantastisk matrett å lage, for det er jo bare å ta det man har i skapet og slenge det sammen til en herlig varmende rett!
Jeg har lenge hatt lyst til å lage noe med ingefær og kokosmelk, nettopp fordi jeg egentlig ikke liker det.... trodde jeg :D Etter litt leting på tastespotting så fant jeg en oppskrift som jeg modifiserte litt (til 4 personer):
1 ts olje
1 medium gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, hakket eller revet
1 rød paprika, i litt chunky biter
2 stilker stangselleri
en halv brokkoli, delt i buketter
1 ts karripulver
0,5 ts chillipulver eller litt tørket chilli
1 boks hakkede eller hele hermetiske tomater
200g lett kokosmelk (halv boks)
2-3 dl vann
salt og pepper
en neve persille, helst bladpersille
ca 200g scampi, kokte
- ha oljen i gryta og fres løken i noen minutter til den blir blank.
- ha i hakket hvitløk, karripulver, og chillipulver. La frese i 30 sekunder ca.
- ha i tomatene og kokosmelken. Tilpass konsistensen med vannet.
- ha i paprika, stangselleri, og brokkoli, smak til med salt og pepper. La koke til grønnsakene har litt tyggemotstand.
- rett før severing haes hakket persille og scampiene i suppa.
- server når scampiene er varme. Ha gjerne godt brød til og NYT :)
Hurra for suppe!
onsdag 9. februar 2011
Votter i lange baner ;)
01:52 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
I helgen feiret jeg bursdagen til Kinemor. Hurra!!! Og som seg hør og bør må jo alle bursdagsbarn få en gave :)
Jeg bestemte meg for å lage et par votter etter en oppskrift jeg har fått av Irene som jeg gikk i klasse med på bioingeniør. Denne oppskriften er helt genial og svært enkel. På et par små kvelder er paret i boks (om noen vil ha den kan jeg sende den på mail). Til vottene bruker jeg easygarn fra Sandnes garn. Denne gangen ble de turkise med turkise merkelapper og brune treknapper som jeg har kjøpt på ebay. I tillegg fikk hun en pose med Chocolate Chewies, disse finner du oppskrift på her!
Jeg har flere ganger tidligere prøvd meg på votter. Før jul bestemte jeg meg for at jeg skulle prøve meg på toving av votter. Jeg googlet litt og fant noen oppskrifter på sjøvotter som jeg bestemte meg for å prøve ut.
Det ene paret strikket jeg med fritidsgarn. Disse ble enormt store før toving, men ved godt mot som jeg var tenkte jeg at jeg ikke hadde noe å tape på å prøve å tove de når jeg først hadde laget de. De ble alt for store, selv etter to runder i vaskemaskina :P Anyway...., slik ble de seende ut:
Det andre paret, som jeg strikket etter samme oppskrift, men med easy garn og mindre masker ble jo selvfølgelig ALT for små :D Jeg ler meg ihjel! Toving er visst en egen vitenskap :D
Sånn ble disse:
Etter en helg del draing og tøying kan de kanskje passe til noen små damehender eller noen jentehender. MEN de er jo ganske kompakte da :D Vær så god den som vil ha!
søndag 6. februar 2011
Chocolate Chewies! Nammis!
10:05 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Ohhh, hellige reinskinn! Det finnes en himmel :D Disse lekkerbiskenene er nemlig som å spise en bit av den!
Oppskriften er enkel:
3 eggehvitter fra store egg
280g melis
6ss kakao (bruk en god kakao, eller bakekakao)
2 ts vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
1 knivodd salt
400g hakket mørk eller hvit sjokolade, nøtter, marshmallows, tranebær etc
Slik gjør du:
- Skill eggene, og pisk eggehvitten til den skummer (ca sekunder)
- Bland melis, vaniljesukker, salt og kakao i en bolle og bland dette siden med eggehvitene.
- Hakk opp "fyllet" til kakene, 400g tilsammen, og bland i.
- Lag "klikker" med en spiseskje på en bakeplate kledd med bakepapir, blir ca 20 stk av denne røra.
- Stek på 180 grader celsius i ca 10 min. De kan godt se litt uferdige ut når du tar de ut, for dette betyr bare at de blir seige og guy når de avkjøles :P La avkjøle litt før du setter tennene i de.
Jeg laget to forskjellige typer; en type med hakket kokesjokolade, pecannøtter og tranebær, og en type med hakket kokesjokolade, marshmallows og pistasjnøtter. Den førstnevnte var best.
De er virkelig nydelige altså! Det er sånn at man nesten må gi bort de fleste ellers blir man bare sittende og spise :D
Ønsker dere alle en super uke!
Etiketter:
bakst
|
0
kommentarer
onsdag 2. februar 2011
Strikkepinnemappe!
01:15 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Ja, så måtte jo også jeg lage noen da :)
Jeg har jo mange kjempe flinke venninner som holder på å sysler med litt småtterier, og da er det jo kjekt å ha orden på pinnene. Disse ble faktisk laget til jul, en til Tonemor og en til mamma.
Om man googler "strikkepinnetui" får man opp bilder av en drøss forskjellige utgaver, så her er det mye inspirasjon og hente. Jeg holder meg fortsatt i "shabbysonen" og hadde bestemt meg for å lage noen med blonder, og sarte stoff med roser.
Det finnes både oppskrifter og forskjellige tutorials på nett, jeg brukte denne fra Pickles! På denne nettsiden er det forresten verdt å vimse litt rundt! Mye fint og ikke minst mange gode oppskrifter på muffins.
Det klør forresten i fingrene etter å bake om dagen, så det spørs om det ikke blir en runde på kjøkkenet til helgen :D
Ha en flott uke alle sammen!
Etiketter:
Hobby
|
2
kommentarer
Abonner på:
Innlegg (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Guava Margaritasfor én dag siden
-
Baked Zitifor 2 dager siden
-
Weekly Meal Plan 6 {Breakfast for Dinner}for 2 dager siden
-
Klassisk rabarberpajfor 3 dager siden
-
Guava Strawberry Jamfor 4 dager siden
-
-
Garlic Parmesan Salmonfor én uke siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor én måned siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 3 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome