onsdag 23. februar 2011
Sjokolade peanøttsmør brownies med bringebærsaus :P
09:42 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Å jadda!!! Sing halleluja!
Denne gangen skulle jeg bare lange noe i en feiende fart, mens jeg laget middag. Hva er vel bedre enn ting man bare kan sjushe inn i ovnen eller sette i fryseren, også gjør det seg selv!? Oppskriften til disse fant jeg på tastespotting, og den originerer fra en blogg som heter Heather Christo. Her finner dere den engelske utgaven av oppskriften! Oppskriften holder til ca 20 biter, mektige saker dette (jeg halverte den).

Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).
Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.

Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk
Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.

Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker
Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!

Rein lykke!
Pyslepia :)

Browniebunn:
- 280g smør (synes det var litt mye smør, anbefaler å ta 250g ca).
- 280g sukker
- 85g kakaopulver
- 2 ts vann
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 45g hvetemel
- 50g peanøtter (hakk de lett).
Smelt smøret.
Bland kakaopulver, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle og tilsett smeltet smør og vannet.
Bland i ett og ett egg.
Vend inn melet og peanøttene.
Hell i form, passe med en sånn halv langpanne, og stek på 160 grader i ca 25 minutter. Det gjør ikke noe om bunnen er litt løs, bedre det enn at den er steinhard :)
Avkjøl i 15 minutter og sett i fryseren.

Mens bunnen avkjøles lager du peanøttkremen slik:
- 150g melis
- 100g peanøttsmør
- 3ss H-melk
Bland alt sammen i en bolle og bre over browniebunnen. Sett i frysere til avkjøling i ca 30 minutter.

Mens dette avkjøles lager du sjokoladeganachen slik:
- 400g kokesjokolade, hakket.
- 2,5dl H-melk
- 1ts vaniljesukker
Ha melk og vaniljesukker i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, tilsett hakket kokesjokolade og la den smelte i melken. Rør forsiktig til alt er oppløst. Bre over browniebunnen med peanøttkremen og sett til avkjøling. Sett i fryseren for hurtigavkjøling eller kjøleskap hvis du har god tid, her er det bare snakk om at sjokoladen skal sette seg. Ta ut en god halvtime før den skal serveres slik at den får romtemperatur og del opp i passende serveringsstykker! Server gjerne ned bringebær for å ta litt brodden av tyngden på kaken. NYT!

Rein lykke!
Pyslepia :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
FARGERIKE VANILJEKJEKSfor 4 timer siden
-
Grapefruit Olive Oil Bundt Cake (with Greek Yogurt)for 19 timer siden
-
Thai Fish Curryfor én dag siden
-
-
A Good Blended Vegetable Soupfor 3 dager siden
-
Lättlagad cornflakeskycklingfor 4 dager siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 6 dager siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én uke siden
-
Asian-ish Chicken mince saucefor 2 uker siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 11 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar