torsdag 26. mai 2011
Browniebunn, bringebærmousse, nøttebunn, pasjonsfruktmousse og sjokoladelokk :p Kan det bli bedre!?
01:40 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Disse herlige søtsakene laget jeg samtidig som jeg laget Snickers minimuffins. Like greit å bare gønne på med baking når man først er i gang :D Disse herlighetene kan faktisk lages ferdig og fryses igjen, så når besøket står på døra og du ikke vet din arme råd så stuper du ned i fryseren og tiner noen mens kaffen traktes :)
Når det er moussé inne i bildet lønner det seg å begynne med ihvertfall en av disse så de får tid til å sette seg. Derfor laget jeg pasjonsfruktmousseen først.
Ingredienser pasjonsfruktmousse:
- 5 pasjonsfrukt (silt til coulis)
- ca 70-100g sukker
- 2,5 blad gelatin (myknet i kaldt vann)
- 2,5 dl fløte (pisket til krem)
- evt melis til ytterligere søtning
Laget coulis ved å presse saften av fruktene gjennom en sikt. Deretter la jeg gelatinbladene i kaldt vann.Så hadde jeg coulisen over i en kjele og varmet opp sammen med litt sukker. Her er det vanskelig å si hvor mye man egentlig trenger, for det kommer jo ann på hvor sure fruktene er og hvor syrlig man ønsker at moussen skal være. Men til coulisen fra 5 pasjonsfrukt brukte jeg ca 70g sukker. Når purèen har kokt opp tar man kjelen av platen og tilsetter gelatinbladene (press ut vannet først), la avkjøle (nok til at kremen ikke "smelter" når man tilsetter purèen, men ikke for lenge for da stivner purèen pga gelatinen). Så pisker man krem og rører pasjonsfruktpurèen forsiktig inn. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Deretter laget jeg sjokoladebunnen. Sjokoladebunnen er den samme som jeg brukte på minimuffinsene, oppskriften finner dere her! Jeg brukte en halv langpanneform og fylte den 1.5-2 cm opp, og stekte til bunnen var ferdig. Avkjøl 10 min på benken og sett den deretter i fryseren i 15 minutter.
I mens sjokoladebunnen avkjøles lager du bringebærmousse med de samme ingrediensene som med pasjonsfruktmoussen, men med 300g bringebær i stedet for pasjonsfrukt (sil gjennom sikt, kok opp med sukker til passe syrlig coulis). Sett til avkjøling.
Ingredienser bringebærmousse:
- 300g bringebær (tint og silt til coulis)
- ca 70-100g sukker
- 2,5 blad gelatin (myknet i kaldt vann)
- 2,5 dl fløte (pisket til krem)
- evt melis til ytterligere søtning
Ta sjokoladebunnen ut av fryseren, og legg et lag med pasjonsfruktmousse oppå sjokoladebunnen og putt formen i fryseren.
Mens dette fryses lager du nøttebunnen slik (jeg halverte):
Ingredienser:
- 4 eggehvitter
- 200g melis
- 250g malte mandler (evt hasselnøtter)
-mal opp nøttene
- skill eggene og pisk eggehvittene halvstive
- tilsett melisen gradvis til du har stiv marengs
- rør forsiktig inn nøttene
- fordel i en smurt form (av samme formen som brukt på sjokoladebunnen) og stek på 150 grader i ca 45 minutter
- avkjøl (sett evt i fryseren for å speede opp avkjølingen)
Når nøttebunnen er avkjølt løsner du den fra formen og legger den oppå sjokoladebunnen som er dekket med pasjonsfruktmousse. Ha et lag med bringebærmousse oppå nøttebunnen og sett alt i fryseren igjen til det er gjennomfrosset.
Deretter skal det lages sjokoladelokk til herlighetene. Det lager du slik (hentet fra maison mat og vin):
Ingredienser:
- 200g mørk sjokolade
- 100g kremfløte
- 50g vann
- 50g sukker
- 20g smør, i små biter
Kok opp fløte, vann og sukker. Hell væsken over hakket sjokolade og smøret. Bland forsiktig uten å lage bobler.
Når alt i formen er gjennomfrossent tar du formen ut av fryseren og tiner lett. Nå kan du dele opp kaken i serveringstykker om du ønsker det, eller bare servere som en stor kake. Om du velger å servere som en stor kake kan man nå legge kaken på et fat uten å tine den først og dekke med sjokoladekrem. Hvis man ønsker å lage posjonskaker skjærer man ut firkanter eller bruker utstikkere til f.eks rundinger som jeg har gjort, for deretter å dekke med sjokoladekrem. Bruk en rist slik at overflødig sjokoladekrem renner unna når du dekker kakene.
Tilslutt kan man pynte kakene med friske bær, valnøtter, sjokoladerasp osv :)
Håper det faller i smak, det gjorde det ihvertfall til mine prøvekaniner!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Guava Margaritasfor én dag siden
-
Baked Zitifor 2 dager siden
-
Weekly Meal Plan 6 {Breakfast for Dinner}for 2 dager siden
-
Klassisk rabarberpajfor 3 dager siden
-
Guava Strawberry Jamfor 4 dager siden
-
-
Garlic Parmesan Salmonfor 6 dager siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor én måned siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 3 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar