onsdag 5. mai 2010
Prosjekt surdeig!
10:01 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Endelig har jeg fått det til! *Klappe i hendene*
Rundt påsketider prøvde jeg meg på å lage en surdeigsstarter, og det er jo ikke bare bare i seg selv. For de som enda ikke har satt seg inni surdeigens verden enda, så kan jeg fortelle at dette er som en slags grunndeig som man "mater" til den blir sterk nok til å heve en deig.

Rundt påsketider prøvde jeg meg på å lage en surdeigsstarter, og det er jo ikke bare bare i seg selv. For de som enda ikke har satt seg inni surdeigens verden enda, så kan jeg fortelle at dette er som en slags grunndeig som man "mater" til den blir sterk nok til å heve en deig.

OG man bruker ALDRI opp alt, en liten del av den har man stående i kjøleskapet og denne "mater" man igjen dagen før man skal bake!
Her er en herlig blogg! Denne fyren lager fantastiske brød på surdeig, og på bloggen hans finner man mange fine oppskrifter og filmer på hvordan det hele skal gå for seg!

Tilbake til den surdeigsstarteren.... Den skal jo passes på ganske mye før den har blitt stor og sterk, så den måtte jeg faktisk ha barnepasser til i påsken :D Tonemor stilte opp, som den vordende moren hun er! Vel vel, den deigen gikk jo også forsåvidt rett i dass..... Begynte å lukte neglelakkfjerner :/ Vet ikke helt om det var bra...., men prøvde å bake på den uten det helt store resultatet.
MEN så var jeg så heldig at Leila på svensk TV4 satte igang med en ny runde bakeprogrammer, og der er det en herreman som heter David som også har en forkjærlighet for surdeig. Så da bar det ut på nye surdeigsstartereventyr, og denne gangen ble det perfekt! *Lykke*.
Her er oppskriftene og tipsene til David! Og her er oppskriften på den surdeigsstarteren jeg laget. 3 flotte baguetter og et kurvbrød ble det! Også blir de så fantastisk gode og seige i deigen, det er det som er så herlig med surdeig! Love it! Så nå står ca 1/4 i kjøleskapet mitt og bare venter på å bli "matet" og å få heve en ny deig :)
Ellers kan jeg også forøvrig anbefale dere å lage surdeigsbaguetter av hvetemel med 70% sjokoladebiter inni og Maldonsalt på toppen :p.
Og slik ser de nye merkelappene ut: 
Vi prekast vel...!? Jeg har nemlig teller på siden min nå, så det er best for deg ;)
Kathy
Etiketter:
bakst,
Fiffige ting som er kjekt å ha ;)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
Grapefruit Olive Oil Bundt Cake (with Greek Yogurt)for 12 timer siden
-
Thai Fish Curryfor 19 timer siden
-
KAKEFAVORITTER TIL PÅSKEfor 21 timer siden
-
-
A Good Blended Vegetable Soupfor 3 dager siden
-
Lättlagad cornflakeskycklingfor 4 dager siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 6 dager siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én uke siden
-
Asian-ish Chicken mince saucefor 2 uker siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 11 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar