torsdag 21. oktober 2010
Sjokoladetrøfler; mer classy en å spise sjokoladepålegg av boksen med skje :p
06:22 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Detta er digge saker!
Utgangspunktet var sjokoladeganachen fra sjokoladetertene. Det gjelder jo å utnytte det man har :) Egentlig så er ikke den ganachen helt egnet til trøfler for den er litt for myk, men med litt triksing og miksing (som vanlig når jeg baker eller lager mat :) ) så fikk jeg til å lage kuler.
Tips; bruk engangshansker når du ruller kulene da blir det mye mindre grisete.
Jeg laget to forskjellige typer; 1) Sjokoladeganache blandet med knuste oreocookies, rullet til kuler og dyppet i hvitsjokolade, dekorert med raspet oreocookie eller mørk sjokolade.
2) Sjokoladeganache med en centersjokoladebit rullet inni, dyppet i mørk sjokolade, og dekorert med maldon salt eller raspet hvit sjokolade.

Kombinasjonen salt og søtt er heeeelt dødelig!
Tips 2; rull kulene og legg de i fryseren ca 30 min før du dypper de i sjokolade, ellers vil de smelte.
Dette er absolutt noe som burde prøves! Hva med å lage de til julegaver? Eller å lage de til dessert og servere med parmesan og balsamicosirup, namme nam!

Kathy
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
Air Fryer Salmonfor 2 timer siden
-
Palak Daalfor 15 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 17 timer siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én dag siden
-
SJOKOLADEOSTEKAKE MED KVIKK LUNSJfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor 2 dager siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
2 kommentarer:
Himmel...*smiler*..dette så veldig godt ut! :O)
Ohh ya, det er det flere enn meg som kan bekrefte :D Tror neppe jeg har fått så bra tilbakemeldinger på noe annet jeg har laget fra de rundt meg som har fått smake. Tror dette blir årets julegavesnop!
Legg inn en kommentar