torsdag 12. august 2010
Minibrowniemuffins med bringebærkrem :p
07:19 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Ohhhh joy! Jeg elsker sensommeren! Har allerede vært på et par kantarellturer, og nå blir det snart både blåbær og bringebærtur. Og om jeg klarer å få klemt det inn i kalenderen blir det en liten multetur også :)
Bær er til for å brukes og spises! Eller gis bort... :) Det var akkurat det som var motivasjonen for denne runden med baking. Noen, håper hun ikke leser innlegget i kveld, skal feire bursdagen sin og da hadde jeg lyst til å bake litt til henne.
Håper noen av dere kan bli inspirert til å lage disse lekkerbiskenene :)
Kathy
Bær er til for å brukes og spises! Eller gis bort... :) Det var akkurat det som var motivasjonen for denne runden med baking. Noen, håper hun ikke leser innlegget i kveld, skal feire bursdagen sin og da hadde jeg lyst til å bake litt til henne.
Sjokolade gifter seg veldig bra med bringebær, synes nå jeg, og nesten det eneste bakverket jeg synes er digg med sjokolade (bortsett fra fondant) er nettopp brownies! Denne gangen i minimuffinsformer! Herrrlige, som en liten smak av himmelen :D
Oppskriften jeg brukte er denne:
Minimuffins:
- 2ss smør (IKKE margarin, fy fy fy!)
- 100g mørk kokesjokolade
- 1 egg
- 50g hvetemel
- 10g kakao
- 1/3 ts bakepulver
- 1/3 ts vaniljesukker eller 1/3 vaniljestang
- en klype salt
Smelt smør og ha hakket sjokolade i. Bland resten av ingrediensene i en bolle og tilsett smør/sjokolade. Ha i miniformer, stek på 175 grader celsius på nederste hylle i 10 minutter. Evt. store former i ca 15 min.
Smørkrem med bringebær:
- 70g smør (igjen..., ikke noe annet somm gjelder!)
- en dæsj melis (kan anta ca 30g, kommer jo litt ann på hvor sure bærene er)
- 3ss bringebærpurè (mos bringebærene gjennom en sikt)
Pisk smør og melis mykt, og bland i bringebærpurèen. Rør med slikkepott. Ikke fortvil hvis det ikke ser ut som om det skal blande seg i det hele tatt, det kommer til å gjøre det. Og hvis det skulle bli helt krise så kan det hjelpe å blande i litt mer melis, men da blir jo smørkremen søtere.... VENT til muffinsene er helt avkjølte før den legges på!
Også måtte de jo pakkes inn til bursdagsbarnet også!
Esken hadde jeg laget ved en tidligere anledning, en mørk kveld i vinter. Flaks at jeg kom på at jeg hadde den :)
Håper noen av dere kan bli inspirert til å lage disse lekkerbiskenene :)
Kathy
Etiketter:
bakst
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
Lättlagad cornflakeskycklingfor 2 timer siden
-
PÅSKEMENYEN; REKECOCTAIL, LAMMEFILET & PANNA COTTA MED KOKOSfor 8 timer siden
-
Broccoli Ham Quichefor 9 timer siden
-
Palak Daalfor én dag siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 2 dager siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor 2 dager siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
1 kommentarer:
Det såg skikkelig godt ut :-D
Legg inn en kommentar