tirsdag 24. august 2010
Mat på farten - rundstykker med pølsefyll :)
09:48 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Hallo!
Om dagen er det fryktelig travelt, og jeg farer rundt med både sekk, treningsbag og ofte enda en bag :) Timene hjemmefra blir mange og hva er vel bedre da enn noe man bare kan ta i hånden og stappe innpå!?
Dette er jo ikke noe nytt og spennende, bare veldig praktisk på travle dager. Eller fint å ha i fryseren, ta opp om morran og legge i matboksen. Vips, så er de ferdig tinet til lunsjen :)
Greia er; lag en stk gjærdeig a la den du lager når du skal lage pizza og sett til heving til den har dobbel størrelse. Denne gangen laget jeg en litt mer "lukseriøs" utgave, brukte både vetemel special (kjøpt i sverige) og durumhvete, da blir konsistensen litt a la ciabatta! OG har du skikkelig dårlig tid, så bruker du bare en sånn ferdigpose med mel og gjær og det hele. IKKE gjør det så vanskelig, for det er det ikke ;)
Ta det du har i kjøleskapet og lag et fyll. Enten det er pølser, skinke, salami, ketchup, pastasaus, tomatpurè, hakkede tomater.... Ha i litt løk, hvitløk, urtene du liker, salt og pepper. Fint om fyllet ikke er så fuktig, da blir de bare klin. Bruk evt tomatpurè til å gjøre fyllet tykkere.
Her er ingrediensene jeg brukte:
Når deigen har hevet deler du den inn i passe store emner, ca som når du lager rundtstykker. Trill boller, trykk bollene flate, legg på passe med fyll og pakk sammen deigen rundt fyllet.
Så kan du evt pensle med egg/smør/melk og ha på frø på toppen om du vil. Jeg penslet med egg og hadde sesamfrø og blå valmuefrø på toppen:
Husk etterheving ellers vil deigen sprekke under steking, minst 30 min spør du meg. Så shush inn i ovnen, 190 grader i 10-12 minutter. De er ferdige når man får den hule lyden når man kakker på de med knoken :)
Og da ser de slik ut:
Høres det ikke lett ut da? Det er det!!!!! Og helt perfekt å ha i sekken når man drar hjemmefra kl 07 om morgenen og kommer tilbake kl 23 :)
Prekast!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Guava Margaritasfor én dag siden
-
Baked Zitifor 2 dager siden
-
Weekly Meal Plan 6 {Breakfast for Dinner}for 2 dager siden
-
Klassisk rabarberpajfor 3 dager siden
-
Guava Strawberry Jamfor 4 dager siden
-
-
Garlic Parmesan Salmonfor én uke siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor én måned siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 3 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar