tirsdag 24. august 2010
Mat på farten - rundstykker med pølsefyll :)
09:48 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Hallo!
Om dagen er det fryktelig travelt, og jeg farer rundt med både sekk, treningsbag og ofte enda en bag :) Timene hjemmefra blir mange og hva er vel bedre da enn noe man bare kan ta i hånden og stappe innpå!?
Dette er jo ikke noe nytt og spennende, bare veldig praktisk på travle dager. Eller fint å ha i fryseren, ta opp om morran og legge i matboksen. Vips, så er de ferdig tinet til lunsjen :)

Greia er; lag en stk gjærdeig a la den du lager når du skal lage pizza og sett til heving til den har dobbel størrelse. Denne gangen laget jeg en litt mer "lukseriøs" utgave, brukte både vetemel special (kjøpt i sverige) og durumhvete, da blir konsistensen litt a la ciabatta! OG har du skikkelig dårlig tid, så bruker du bare en sånn ferdigpose med mel og gjær og det hele. IKKE gjør det så vanskelig, for det er det ikke ;)
Ta det du har i kjøleskapet og lag et fyll. Enten det er pølser, skinke, salami, ketchup, pastasaus, tomatpurè, hakkede tomater.... Ha i litt løk, hvitløk, urtene du liker, salt og pepper. Fint om fyllet ikke er så fuktig, da blir de bare klin. Bruk evt tomatpurè til å gjøre fyllet tykkere.
Her er ingrediensene jeg brukte:
Når deigen har hevet deler du den inn i passe store emner, ca som når du lager rundtstykker. Trill boller, trykk bollene flate, legg på passe med fyll og pakk sammen deigen rundt fyllet.
Så kan du evt pensle med egg/smør/melk og ha på frø på toppen om du vil. Jeg penslet med egg og hadde sesamfrø og blå valmuefrø på toppen:
Husk etterheving ellers vil deigen sprekke under steking, minst 30 min spør du meg. Så shush inn i ovnen, 190 grader i 10-12 minutter. De er ferdige når man får den hule lyden når man kakker på de med knoken :)
Og da ser de slik ut:

Høres det ikke lett ut da? Det er det!!!!! Og helt perfekt å ha i sekken når man drar hjemmefra kl 07 om morgenen og kommer tilbake kl 23 :)
Prekast!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
PANNA COTTA MED KOKOS OG MANGOSAUSfor 4 timer siden
-
Air Fryer Salmonfor 5 timer siden
-
Palak Daalfor 18 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 21 timer siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor 2 dager siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar