lørdag 6. mars 2010
Litt torsdagskos!
08:34 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Hva gjør man når man er på skolen og ikke gjør en drit? Jo, da reiser man hjem og lager middag med dessert :)
Hjemme hadde jeg jordbær, så det ble utgangspunktet for desserten. Til middag laget meg kyllingbryst fylt med krydderost og surret i skinke. Disse ble bakt i ovnen i en saus av créme fraíche med sennep og frisk timian. Ved siden av serverte jeg ovnsbakte potetstaver marinert i olje, hvitløk og frisk timian.
Men tilbake til desserten! Jordbær er jo litt tamme på denne tiden av året, men når man allikevel har gått i fella og puttet de i handlekurven så må de jo brukes! Uansett hva de skulle brukes til så hadde jeg bestemt meg for å marinere de i litt sukkerlake med vanilje for å, forhåpentligvis, heve smaken litt. Sjokolade er jo alltid en vinner, men passer best sammen med litt mer syrlige bær. Men så var det det sjokkissuget da... jeg lot suget ta overhånd...
Så da laget jeg en litt tung bunn av sjokolade, som jeg stekte i en halv langpanne. Deretter laget jeg en sjokolademousse som jeg satte til kjøling i kjøleskapet.
Så da laget jeg en litt tung bunn av sjokolade, som jeg stekte i en halv langpanne. Deretter laget jeg en sjokolademousse som jeg satte til kjøling i kjøleskapet.
Etter at sjokoladebunnen var avkjølt stakk meg ut kakebunner med runde utstikkere som jeg kledde med folie (blank stiv kjøpt på ebay, kan bruke overhead ark også hvis de ikke skal stekes). De marinerte jordbærene ble plassert rundt kanten av utstikkerene og inni, og sjokolademousse ble sprøytet over til kanten på formen.
Formene ble satt i fryseren til kakene hadde satt seg. De ferdige dessertene ble som forventet, litt tamme, men sjokolade kan jo aldri bli feil alikevel!
En perfekt avslutning på torsdagsmiddagen!
Kathy
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Guava Margaritasfor én dag siden
-
Baked Zitifor 2 dager siden
-
Weekly Meal Plan 6 {Breakfast for Dinner}for 2 dager siden
-
Klassisk rabarberpajfor 3 dager siden
-
Guava Strawberry Jamfor 4 dager siden
-
-
Garlic Parmesan Salmonfor 6 dager siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor én måned siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 3 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
2 kommentarer:
når åpne du restaurant?
Nja...., vet ikke helt om jeg er kvalifisert til det gitt. Også er det mye mer gøy å gjøre det på frivillig basis, at man ikke MÅ gjøre det hver dag!
Legg inn en kommentar