fredag 19. februar 2010
For en herrrlig fredag!
05:42 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
På fredag ble det komponert og bakt! Kjente det kriblet i kroppen etter å lage noe nytt. Tittet igjennom matmysterierpermen min og fant både det ene og det andre som jeg hadde lyst til å lage. Noe ble eliminert på grunn av gravide damen (Tonemor) :)
Så kom the grand finale; dessert! Og hva er vel bedre enn sjokolade!? Ikke noe! Fant for en god stund siden en oppskrift hos Applemint som heter 2di4, denne ble prøvd ut denne kvelden. I tillegg så frydet det meg voldsomt at jeg endelig skulle få bruke de firkanta muffinsformene med blomster på som jeg kjøpte i Östersund for noen uker siden!Den hvite sjokoladekremen ble ikke som planlagt, ble bare en "suppe". Så der vet jeg ikke helt hva som gikk galt, men god var den lell. Kakene ble tilbredt litt annerledes enn i orginaloppskriften, jeg elsker fondant så jeg stekte de ikke helt ferdig. I tillegg hadde jeg bakt vanilje- og sjokolademacroner for en uke siden, som ble servert sammen med herrrligheten! *lykke*
Til forrett bestemte jeg meg for å prøve ut en kombinasjon av to forretter jeg hadde oppskrifter liggende. Den ene var parma- og chèvreruller på fikenseng (brukte spekeskinke i stedet for parmaskinke) og den andre var bacon og squash fylt med chèvre. Laget begge klare på forhånd og stekte den i ovnen samtidig, 200 grader i 8min, spekeskinken dekket jeg med litt aluminiumsfolie for ikke å tørke den ut.
En dressing av bringebæreddik og honning ble laget (de rosa/lilla prikkene på tallerkenen), denne pyntet jeg den ferdige retten med sammen med balsamicoeddik.
I tillegg hadde jeg laget hjemmelaget pesto dagen i forveien som ble servert sammen med retten. Forretten ble faktisk veldig bra. Hvis man skal sette fingeren på noe måtte det være at spekeskinken ble veldig salt ved steking, så neste gang blir det parmaskinke!
Til hovedrett ble det enkel ricottapai. Også her kombinerte jeg to oppskrifter jeg hadde liggende.Den ene på pai med kylling og chorizo og den andre en vegetarpai med ricotta og ovnsbakte tomater. Paien ble servert med italiensk brytebrød (fra rema1000, som ikke var godt) og tomat og løk salat. Samt en tæsj pesto :)
Så kom the grand finale; dessert! Og hva er vel bedre enn sjokolade!? Ikke noe! Fant for en god stund siden en oppskrift hos Applemint som heter 2di4, denne ble prøvd ut denne kvelden. I tillegg så frydet det meg voldsomt at jeg endelig skulle få bruke de firkanta muffinsformene med blomster på som jeg kjøpte i Östersund for noen uker siden!Den hvite sjokoladekremen ble ikke som planlagt, ble bare en "suppe". Så der vet jeg ikke helt hva som gikk galt, men god var den lell. Kakene ble tilbredt litt annerledes enn i orginaloppskriften, jeg elsker fondant så jeg stekte de ikke helt ferdig. I tillegg hadde jeg bakt vanilje- og sjokolademacroner for en uke siden, som ble servert sammen med herrrligheten! *lykke*
Besøket kom og hadde med seg rødvin, det toppet hele kvelden! 2 gull i OL ble det også! Sweet!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Guava Margaritasfor én dag siden
-
Baked Zitifor 2 dager siden
-
Weekly Meal Plan 6 {Breakfast for Dinner}for 2 dager siden
-
Klassisk rabarberpajfor 3 dager siden
-
Guava Strawberry Jamfor 4 dager siden
-
-
Garlic Parmesan Salmonfor én uke siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor én måned siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 3 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
6 kommentarer:
Er jo ikke til å unngå og bli sulten her da! :) Flink du er Kathrine!
Takker! Morro å endelig få publisert noe. Forresten så kan dere klikke på bildene for å se de i stooor størrelse!
Gubben kan bekrefte å si at dette var fantastisk godt! Helt sinnsykt! Denne dama har skills!! :)
Vidario
Nammis! Detta så godt ut!
Tonje
Dette så fantastisk ut Kathrine!
Gleder meg til den dagen dere evt. flyttet "hjem" igjen. Kanskje vi får nyte noen herligheter.
Skal følge deg på bloggen din.
Klem fra Lene.
Nam nam... Jeg sier det igjen: Flinke dama! :)
Håper jeg får smake en sånn dessert en gang. Hint hint... ;)
Fru Tuneid
Legg inn en kommentar