tirsdag 23. februar 2010
Briochepuddinger med friske bær :p
13:04 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Disse har jeg hatt lyst til å lage leeeenge, men så har det vært så mye annet jeg har hatt lyst til å lage også :) Men på søndag fant jeg plutselig ut at jeg hadde jo alt jeg trengte, så da var det bare å svinge sleiva! Slik ser briochen ut etter den er bakt:
Så hva er engentlig brioche!?
" Bread, whose high egg and butter content give it what is seen as a rich and tender crumb. It has a dark, golden, and flaky crust from an egg wash applied before and after proofing. Despite its origin in France the brioche is considered a viennoiserie. It is made in the same basic way as bread, but has the richer aspect of a pastry because of the extra addition of eggs, butter, milk, and occasionally a bit of sugar."
Jeg er i grunn ganske glad for at jeg svingte sleiva! Ohhh goood lord, these are goood! Også er de jo perfekt å lage siden man kan fryse ned briochen og bruke fryste bær. Lett som en plett!
Oppskriften har jeg knabba fra la tartine gourmande, på denne siden er det mye snacksy. Mye franskinspirert! Her er både oppskriften på briochen og briochepuddingene med bær.
Så først ble briochen bakt og avkjølt. Deretter skar jeg den i skiver som jeg siden delte opp i staver. Det som ble til overs frøs jeg ned i skiver så jeg enkelt kan ta opp noen skiver senere og lage nye :) Deretter plasserte jeg stavene av briochen i ildfasteformer, med bakepapir i nunnen og dekorerte med friske blåbær og bringebær. Slik:
Deretter skal eggestanden helles i formene og puddingene skal stå å trekke i ca 20 min., slik at loffen trekker til seg væsken. Så er det bare å steke og nyte lukewarm! Her er de ferdige puddingene:




Så nå er det bare å la seg inspirere og prøve de ut! Det er det absolutt verdt!
Kathy
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Matblogger
-
A Good Blended Vegetable Soupfor én dag siden
-
Lättlagad cornflakeskycklingfor 2 dager siden
-
PÅSKEMENYEN; REKECOCTAIL, LAMMEFILET & PANNA COTTA MED KOKOSfor 2 dager siden
-
Broccoli Ham Quichefor 2 dager siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 4 dager siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor 4 dager siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 11 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
2 kommentarer:
Dette så veldig godt ut! :o)
Det var det og! passe lunka i kulda, samtidig som en ørliten forsmak på sommer :)
Legg inn en kommentar