mandag 26. september 2011
Iskake med nøttebunn, villbringebær og lady fingers!
11:02 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Nå er høsten på vei over og jeg har fryseren full med godsaker! Og DET må man jo utnytte :)
Bursdagen min skulle feires en vakker sensommerdag og da er det jo perfekt med is! Så derfor ble det iskake!
Dette trenger du til nøttebunnen:
- 4 eggehvitter
- 150g sukker
- 100g hasselnøtter, finhakkede (gjerne med stavmikseren)
Sett stekeovnen på 175 grader celsius. Stivpisk eggehvittene og tilsett sukkeret gradvis, pisk til stiv marengs (ta vare på eggeplommene, de skal benyttes i isen). Vend de malte/hakkede nøttene inn i marengsen. Bruk springformen som du skal lage iskaken i senere til å tegne to sirkler på to bakepapir (bruk innsiden av formen), legg bakepapirene på hvert sitt stekebrett og fordel marengsen til to flate bunner innenfor hver av sirklene. Stek bunnene i 20-25 min (enten begge på varmluft (senk tempen 10 grader da) eller i to omganger på 175 grader. Avkjøl på rist.
Dette trenger du til bringebærfyllet:
- 4 eggeplommer
- 75g sukker
- 300g bringebær til isen
- 5 dl kremfløte
- melis til pynt
- 100g friske bringebær til pynt, og evt noen jordbær
- 2 pakker ferdiglagede ladyfingers
Pisk sukker og eggeplommer hvitt. Rør inn bringebærene. Pisk kremfløten til krem og vend inn bringebær-/eggeblandingen. Legg en av nøttebunnene i springformen, stable lady fingers rundt kanten (dette er litt knotete, men bruk bringebærkremen til å "lime" de til nøttebunnen. Lady fingersene kan evt dyppes i kaffe, juice, likør etc om man ønsker det, da gjøres dette mens man stabler) hell over halvparten av bringebærblandingen, legg på den andre nøttebunnen og ha resten av bringebærblandingen på toppen. Frys kaken i 6-8 timer. Ta iskaken ut av fryseren 30 minutter før servering, pynt med friske bær, sikt på melis og kanskje noen roseblader!?
Det vil bli litt krystaller i isen ettersom man ikke rører i bringebærkremen kontinuerlig, men kaken den er god allikevel den!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Guava Margaritasfor én dag siden
-
Baked Zitifor 2 dager siden
-
Weekly Meal Plan 6 {Breakfast for Dinner}for 2 dager siden
-
Klassisk rabarberpajfor 3 dager siden
-
Guava Strawberry Jamfor 4 dager siden
-
-
Garlic Parmesan Salmonfor én uke siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor én måned siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 3 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar