onsdag 1. desember 2010
Ferske fiken, det er bare vakkert! Og godt med Chévre og bacon :p
02:24 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Det er bare sååå vakkert! Og det går ikke ann å dy seg når disse dråpeformede, herlige fruktene kommer i butikken!
Litt fakta:
- dyrkes i området rundt Middelhavet og Brasil.
- det finnes omtrent 850 ulike arter! Men alle er ikke spiselige for mennesker...
- kort lagringstid, og tørkes derfor for det meste.
- søt, nøtteaktig smak.
- først og fremst god i desserter, eller naturell, men anbefales prøvd sammen med blåmuggost.
- skallet består egentlig av kronblader fra blomsten!
- inneholder ficin, et proteinspaltende enzym, og er derfor bra for fordøyelsen.
- rik på vitamin A og B og kalium.
Også det store spørsmålet; hva skal man lage!? For min del så var jeg sugen på Chévre, så da var den saken klar. MEN senere skal jeg kjøpe de inn igjen og lage noen form for chutney/syltetøy eller noe. Tror det kan være digg til ostefatet, til kjøttretter og i sauser etc :)
Dette gjorde jeg;
- satte ovnen på 200 grader.
- delte fikenene med et kryss på toppen (her skal Chévren fylles i).
- kuttet opp Chévre i passe biter og puttet de inni fikenene.
- surret bacon rundt fikenene.
- knuste noen valnøtter lett og vendte de i honning, for siden å legge dette på toppen av fikenene.
- stekte de i ovnen 10 min på vanlig varme, og 2-5 min med grill.
- momset og koste seg :p
Bildet er tatt før de ble stekt, for etterpå var det ikke nok lys til mitt spede objektiv :)
Her er noen andre oppskrifter som kan friste dere;
- Fresh fig salad with Créme Fraiche, mint and prosciutto, flatbread with oven-dried figs and caramelized onion and blue cheese + + +
- black fig and chilli tagliatelli.
- fiken terte.
- fig newtons.
- fiken og balsamico syltetøy.
- pistasj- og olivenoljemuffins med fikesyltetøykjerne, toppet med kremost og ferske fiken.
Håper dere alle hadde en super første adventshelg!
For min del går hjernen på høygir når det kommer til julegaver som kan lages, enten det er mat eller andre hobbyting. Julegaveproduksjonen er i aller høyeste grad i gang! Love it!

Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Blog Archive
-
▼
2010
(50)
-
▼
desember
(8)
- Hjemmelaget vaniljefudge!
- Strikket hals til Hegemor :)
- Denne gaveidèen MÅ du få med deg; hjemmelaget cook...
- Mammas himmelske horn!
- Mer glede og hygge i Kråkeslottet; wall deco nok e...
- O jul med din glede! Julekos med gløgg og lussekat...
- Sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem og dekket ...
- Ferske fiken, det er bare vakkert! Og godt med Ché...
-
▼
desember
(8)
Matblogger
-
Air Fryer Salmonfor én time siden
-
Palak Daalfor 14 timer siden
-
Quick Chicken Pho (w/ Rotisserie Chicken)for 16 timer siden
-
Skillet White Fish with Lemon and Garlic Butterfor én dag siden
-
SJOKOLADEOSTEKAKE MED KVIKK LUNSJfor én dag siden
-
Overnight oats med mango och kokosmjölkfor én dag siden
-
-
Asian-ish Chicken mince saucefor én uke siden
-
-
It's Timefor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for 2 år siden
-
Blackberry & Lemon Cakefor 2 år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 4 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 5 år siden
-
Ett nytt magasinfor 5 år siden
-
Classic Deviled Eggsfor 5 år siden
-
Cranberry rose teacakesfor 6 år siden
-
SÃ¥ gör du en kokbok pÃ¥ en dag (week 40)for 7 år siden
-
-
Chocolate Nutella Cupcakesfor 8 år siden
-
Fluffy sponge cake with balsamic strawberriesfor 8 år siden
-
Minipavlova med flädercurd och jordgubbarfor 8 år siden
-
La Place Tuna Saladfor 9 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 9 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 10 år siden
-
Dianabolfor 10 år siden
-
Ranunklerfor 11 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 12 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 12 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 12 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 13 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 13 år siden
-
Thanksgiving Evefor 13 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 13 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 13 år siden
-
breathe.for 14 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
Moro å lage bakgrunn selvfor 5 år siden
-
Digitalgrafikk og lerreterfor 7 år siden
-
JUL på kjøkkenetfor 8 år siden
-
Ting jeg virkelig har lyst til å hafor 9 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 11 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 11 år siden
-
I nabolagetfor 12 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 12 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 4 år siden
-
Challenge - Create a Smile - Monochromaticfor 6 år siden
-
Løvli sjal.for 8 år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor 8 år siden
-
Alltid en ny favorittfor 9 år siden
-
Jungel boken shortsfor 9 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 11 år siden
-
8 months later…for 11 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 13 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 13 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
Følgere
3 kommentarer:
Hei snuppa! :D digger bloggen din! du kan virkelig å lage mat og er kreativ :) <3 ha en fin dag:)
Hei! Her var det mye lekkert jeg fikk lyst å lage:) Så gøy at du definerer bloggen vår som matblogg, me like!
Tusen takk dere! Artig å høre! Johanne; ja dere havnet der for det var mat jeg fant hos dere først :) Den julekransen var bare nydelig!
Legg inn en kommentar