søndag 6. mai 2012
Namme nam! Hvem lar seg vel ikke friste av små munnfuller med hvitsjokoladekrem!?

Forrige helg var jeg invitert til utdrikkingslag til ei venninne, da måtte vi jo ha litt smaskens utpå kvelden!
Som så mange ganger før ble jeg inspirert av Manuela på passionforbaking.com. Hun er jo en racer på cupcakes! Etter litt surfing på hennes nettsider fant jeg et innlegg med hennes beste grunnoppskrift på vaniljecupcakes, den finner dere her!

                 

Til frosting hadde jeg lyst på en med sjokolade i, men angel feather frostingen på den forrige linken er også absolutt å anbefale! Oppskriften på den hvitesjokoladefrostingen fant jeg også på "passion for baking". Vær oppmerksom på at denne trenger 6 timer i kjøleskapet, eller som jeg gjorde 2,5 timer i fryseren først og en time i kjøleskapet, før den piskes opp til frosting.

                   

Til dekorering brukte jeg sprøytespiss med stjerneform, rosa "perlekuler" og de rosa cupcakesene laget jeg ved å spraye den hvite frostingen med Wiltom color mist food color spray.fredag 16. mars 2012
Som vanlig så suller jeg rundt på nett og sjekker ut nettsider og blogger, og da kom jeg over dette innlegget! Ei frøken som hadde laget siden egne knappeøredobber kledd med stoff, det MÅTTE prøves!


Stoffet og knappene hadde jeg liggende fra før, begge kjøpt på stoff og stil. Bakdelen (øredobbdelen) kjøpte jeg på en hobbybutikk i byen.


Så hvordan gjorde jeg det!? Jupp, jeg kledde knappen med stoffet, men fant etterhvert ut at jeg ikke kunne bruke bakdelen (den man presser stoffet fast med når man lager knapper), så jeg tok frem limpistolen og limte stoffet fast i den forreste delen. Så lot jeg det stivne litt og limte deretter på øredobbdelen med det samme limet.


Voila! Lett som som en plett. Vips så har man en par nye øredobber :)

søndag 4. mars 2012
Yes da! Det er så deilig når en bakeidè popper opp i hodet også har man attpå til alle ingrediensene i skapet :D

Hadde noen eggehviter til overs som jeg funderte på hva jeg skulle bruke til, men så plutselig så jeg lyset :D Har laget makroner noen ganger før, men det som er med de er at det må planlegges litt for det skal bruket en dags gamle eggehviter. Og nå hadde jeg plutselig det... bortsett fra at de var litt eldre, så jeg var litt skeptisk til om det skulle gå bra. Men det gjorde det ;)


Denne gangen ble det vaniljemakroner med hvitsjokolade og bringebærfyll, og sjokolademakroner med sjokoladeganache :P Hur gött som helst!

Makronoppskrift:
- 180g mandelmel (mal opp skoldede mandler)
- 240g melis
- 140g eggehviter (knekkes dagen i forveien)
- 2g salt
- 1-2 ts vaniljesukker blandet i 60g melis

Oppskriften er til vaniljemakronene, til sjokolademakronene tok jeg av halvparten av denne røren og tilsatte 2ss kakaopulver i tillegg.

Skill eggene dagen i forveien!!!! Sikt sammen de malte mandlene, melisen (ikke den med v.sukker) og saltet i en bolle og sett til siden. Pisk eggehvitene til de nesten er stive i en anne bolle, og tilsett gradvis melis/vaniljesukker-blandingen. Pisk til stiv marengs. VEND inn mandel/melis-blandingen med en slikkepott, IKKE rør! Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut pletter på ca 4cm i diameter. La kakene hvile på benken i "friluft" i ca 30 minutter, det er denne inntørkingen som gjør at man får den "rufsete" kanten nederst. Stek på 125 grader, først i 10 min for så å vende stekebrettet og steke 10 min her også. Stek ett brett av gangen! La kakene avkjøle seg på stekeplata.


Hvitsjokolade og bringebærkrem:
- 125g hvit sjokolade
- 50g ferske eller fryste bringebær
- 2ss kremfløte

Hakk sjokoladen. Tin bærene om de er fryste (evt bruk mikro til dette), og press de igjennom en sikt til purè. Kok opp purèen i en kjele (er de veldig sure kan litt sukker tilsettes, men husk at sjokoladen i seg selv er søt) og tilsett kremfløten og sjokoladen. Ta kjelen av plata og vend ned sjokoladen til den har smeltet. Avkjøl i kjøleskapet og la stå litt på benken før du har den i en sprøytepose.


Sjokoladeganache:
- 100g sjokolade
- 20g kremfløte
- 20g meierismør

Hakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, ha i kremfløten og smøret. Ta kjelen av platen, rør til javn masse. Avkjøl (evt i kjøleskap om man ha fortgang i sakene). Ha i en sprøytepose.Slik setter du de sammen:
Sprøyt en god dæsj krem på underdelen og klem topplokket på så kremen tyter ut mot kanten av makronen.


onsdag 29. februar 2012
Når svigermor sa hun ville strikke noe til meg ble jeg overlykkelig! Sånne store prosjekter er ikke jeg en racer på, så endelig fikk jeg sjansen til å få et strikkeplagg som var litt større!


Etter mye leting på nett bestemte jeg meg for en mariuskofte i fargene rosa og hvit!


Den ble helt fantastisk! Tuuusen takk! Definitivt årets påskeplagg!


søndag 19. februar 2012
En av mine venninner ytret et lite ønske om en slik lue, så da var jeg ikke vond å be :) Alltid koselig når noen liker det jeg lager.Samme oppskrift, mønster, garn og pinner som her, men i knall rosa som skulle matche vinterjakka :) Mottakeren ser ganske så fornøyd ut hun også!


Kanskje jeg må lage en til meg selv også ;)

lørdag 7. januar 2012
Hei alle sammen og godt nytt år!

Velkommen til nok et nytt bake-/hobbyår!
Romjulen var min siste arbeidsuke for jeg skulle bytte jobb, og da må man jo selvfølgelig ha med noe mums siste dagen :) På grunn av tidsklemma gikk jeg for cupcakes, det er så enkelt og raskt å lage. Oppskriften til disse herlighetene fant jeg her, på Trines matblogg! For dere som enda ikke har oppdaget denne bloggen så kan jeg på det aller sterkeste anbefale å ta en titt innom her!


Jeg doblet deigen og hadde den i små cupcakesformer, da ble det ca 32 stk som ble stekt i ca 15 minutter. Sjekk med en bakepinne! Når jeg skulle lage kremen hadde jeg ca halvparten av sukkeret som stod i oppskriften, samt at jeg laget den dagen før den skulle brukes. Dette kan anbefales dersom man vil at oreosmulene skal blende mer inn i kremen :)

Lykke til!onsdag 28. desember 2011
Nå er julen over og pakkene er pakket opp, så da kan man endelig begynne å vise frem det man har tuslet med på høsten :)

For tiden jobber jeg med mange fantastiske og kreative kolleger, og oppskriften til denne lua fikk jeg av en av de :) Vil du ha den så sender du meg en mail ;) Den ble superpopulær under ski-VM da Line Andersen hadde den på seg på tv når hun rapporterte fra VM.


Lett som en plett! To nøster easygarn, rundpinne str 7 og 9, og vips så har man en smekker liten sak av en lue. Kan pyntes med avtagbar dusk som her!


torsdag 22. desember 2011
Ohhh jul med din glede! ENDELIG er jeg ferdig med "må-gjøre-ting" og kan gjøre litt av det jeg har lyst til å gjøre :)

Utgangspunktet for disse var mozartkuler. Ettersom jeg ikke er spesielt glad i alkohol i mat, så droppet jeg å tilsette likør etc i marsipanen. I tillegg bestemte jeg meg for å brenne pistasjnøttene (akkurat som om man brenner mandler) for å etterpå hakke disse og benytte dette som pynt på kulene.


Dette trenger du:
- en pakke nougat
- en rull marsipan
- en pakke pistasjnøtter
- sukker til "brenningen"
- sjokolade til dypping av kulene, jeg brukte 250g tilsammen.

Begynn med å hakke opp sjokoladen og sett den til smelting i et vannbad. Legg nougaten i kjøleskapet, da blir den mye lettere å dele opp senere. Brenn nøttene og hakk de opp. Del opp nougaten i små firkanter og pakk de inn i marsipan slik at det blir små kuler. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen, dryss straks over litt pistasj (bland gjerne de hakkede pistasjene med ørlitt flaksalt). Voila!!!


Nydelig julegodis! Pakk de inn i små søte celofanposer og gi de bort til snille nisser til jul :)


lørdag 10. desember 2011
Disse har jeg brukt laaang tid på, men NÅ er de endelig ferdige!
Vottene ble laget etter oppdrag fra sjefen til kjæresten min :)


Samme oppskriften som jeg har benyttet tidligere, her og her! Vil du ha den så er det bare å legge igjen en kommentar med mailadresse så skal jeg sende den på mail! Begge ble strikket etter samme oppskriften, men det minste votteparet ble tovet litt ekstra så de skulle skrumpe litt mer :) Garnet jeg bruker er easy, to nøster går det med til et par. Hjertene på hånden er sydd på etter at de var ferdig striukket, men før toving. Tovinga gjorde jeg på håndvaskprogrammet på vaskemaskinen.

Ho, ho, ho!!

søndag 4. desember 2011
Åååå, for en herlig tid!

Endelig får vi litt belønning for å ha kommet oss igjennom våte og traurige oktober og november! Førjulstiden bringer med seg så mye kos og glede! Det eneste som mangler nå er litt snø som farger landskapet hvitt og fint :)

I tillegg til å lage julegaver så har jeg også pyntet litt i heimen! Og fordelen med at det fortsatt er mildt og snøfritt er at det er en hel del med fine ting å hente i skogen. Både granbar, kongler og mose kan man pynte med på mange forskjellige måter!


Ute har jeg laget en krans til døra, og satt frem julegrisene mine og en lykt. Kransen den har jeg laget ved å binde (med blomsterbindetråd) granbar på en halmbasis (kjøpt på plantasjen) og pyntet den med ekte epler og et gullhjerte. Veldig enkelt, men allikevel dekorativt synes nå jeg!
Inne har jeg laget en adventsstake som jeg har snekret av impregnerte (!) materialer (det var de det hadde på byggmakker som de ville gi meg gratis :P) og laget en bunn av en sponplate. Adventsstaken malte jeg med en grå maling jeg fant på boden. Etter å ha penslet på maling tørket jeg mesteparten av malinga av igjen med et gammelt håndkle for at årene i treverket skulle komme mer til syne. Så brukte jeg art medium til å overføre skriften på staken og i bunnen boret jeg 4 hull og satte inn "lysskåler" som jeg kjøpte på panduro. Voila! En noget skev, men meget sjarmerende adventsstake var født :D
Komposisjonen med lys og blomster satte jeg bare opp på en vanlig sølv dekketallerken. Sviblen og sukkulenten surret jeg inn i mosen jeg fant i skogen (med blomsterbindetråd) og pyntet mosen på begge med sølvtråd som jeg dealet meg til på blomsterbutikken :)


Ó jul med din glede!!! Jeg storkoser meg om dagen og gleder meg bare til alt som kommer de neste ukene! Håper også dere tar dere tid til litt førjulskos opppi alt styret! Førjulslykke!!!
søndag 27. november 2011
Er man glad i peanøtter så er absolutt dette en vinner :D Og når man får storfint besøk så bør man servere en vinner :D

Inspirasjonen og oppskrifter har jeg hentet fra Masterchef Australia, på nettsidene deres er det maaange bra oppskrifter. OG fordelen er at de bruker gram og milliliter i Australia, ikke ounce, pound, stick og cup som i USA! Her er oppskriften!Isen jukset jeg bittelitt med :P Jeg kjøpte rett og slett en vaniljeis og blandet i peanøttsmør som jeg gjorde søtere med melis :D Det funket helt greit, men jeg valgte feil vaniljeis, neste gang skal jeg koste på meg en dyrere... I tillegg til dessert oppskriften hadde jeg en karamell/peanøttsaus i minnet som jeg har laget tidligere til en annen dessert, som forøvrig fortsatt troner som NUMERO ONO på desserttoppen. Den desserten har jeg skrevet om her, og oppskriften på den karamellsausen finner dere her!

Og hva er så denne honeycomben!? Det er ikke noe fancy i det hele tatt :D Det er rett og slett smeltet sukker tilsatt bakepulver, og voila så svulmer sukkeret. Det er fryktelig søtt og egentlig ikke en lekkerbisken, men morsomt til pynt!

Håper dere koser dere i førjulstiden alle sammen! Jeg skal til å lage meg en adventsstake (litt på etterskudd bare...), og krans til døra, + + +!

søndag 20. november 2011
Bloggen er ikke død altså, men bare hatt så alt for liten tid i det siste og mange prosjekter gående :)Sånt blir det mange halvferdige ting av!


Denne mappa sydde jeg på oppdrag fra en barndomsvenninne! Brukte samme oppskriften som før, den finner dere på Pickles. Eneste justering som er gjort er at jeg lagde det litt lengre og bredere.
Stoffene er kjøpt på Stoff og stil, og er et rutete bomullsstoff og et hvitprikkete olastoff.


Etuiet er sendt i posten nå, håper det faller i smak :)Siden sist har vi fått to nye familiemedlemmer, to små søte nøster. De er veldig selskapssyke og skal være med på alt, også når bilder skal tas av det som er produsert :Dtorsdag 20. oktober 2011
Datteren til ei venninne av meg, som jeg forøvrig er fadder til, fylte 5 år i august og da måtte jeg selvfølgelig svinge meg med symaskina :)Har tenkt helt siden hun ble født at jeg skulle sy henne en kjole, men tror du det har blitt noe av du da... Neida! Så nå hadde jeg bestemt meg for at det skulle bli.


Tittet gjennom oppskriftene jeg hadde og bestemt meg for å lage en kjole som jeg har funnet oppskriften på på nett. Denne heter The party Dress og ligger på en blogg som heter The cottage Home. På nettsiden ligger det også en tutorial på hvordan man skal gå frem under arbeidet. Stoffet jeg benyttet kommer fra en stoffserie som henter Hunky Dory av en designer som heter Chez Moi. Stoffet det bestilte jeg for evigheter siden på Quilthome.


Det gikk overraskende greit. Der jeg støtte på problemene var egentlig under utklippinga, for det står rett som det er "cut on fold", men ikke spesifisert på hvilken fold.... Tok en råsjangs på det som jeg syntes var mest naturlig ifht stofflengde og formål for biten og det kom jeg heldigvis bra ut av :D. Veldig fornøyd med resultatet, lykke og glede!


torsdag 13. oktober 2011
Jada, når jeg først svingte sveiva så var det bare å kjøre på og lage et par til :D


Samme metoden som i forrige innlegg! Også samme restetrevirket som jeg benyttet på dørskiltet, men nå benyttet jeg bare en plankebit. Skiltene de blir gaver til utvalgte heldiggriser :D


Ønsker dere alle fortsatt en aldeles fortreffeslig høst :)


søndag 9. oktober 2011
Nå har jeg jo bodd her i over fire måneder, så da var det på tide å fikse noe som viste hvem som bodde i denne casaen :)Tidlig i sommer plukket jeg noen gamle trebiter som jeg fant i nærheten av et sagbruk, nettopp med tanke på et hjemmelaget dørskilt. Disse trebitene skrudde jeg til en stamme, hadde akryl i skruehullene og malte skiltet hvitt.

Så var det skriften da! Etter litt googling fant jeg frem til diverse blogger og hobbysider som presenterte et slags lim som overfører blekk fra printede ark til alt fra stoff til tre; nemlig art medium. Det finnes en lignende type som selges på panduro m.m., men bakdelen med dette mediumet er at man MÅ benytte en laserprinter. Med art medium kan man benytte hvilken som helst printer. På Global hobby kan man gå inn på "forhandler" fanen og sende de en mail, så får man vite hvem som fører produktet i nærheten.


Så var det å finne ut hva som skulle stå og på hvilken måte da! Det er ikke enkelt når man har tusen tanker i hodet. Her ble det også gjort en hel del googling, også brukte jeg photoshop til redigering. Det går sikkert fint med enklere programmer også, kanskje til og med word funker. Når jeg var fornøyd printet jeg ut arket SPEILVENDT (!!!!!, HUSK DETTE, man vender blekksiden ned), penslet på et tynt lag med lim, la arket med blekksiden ned på dørskiltet og jevnet ut arket slik at det ikke ble noen glipper eller luftbobler.
Så lot jeg skiltet tørke over natten, og dagen etterpå fuktet jeg en oppvasksvamp som jeg vætet papiret forsiktig med og skrubbet forsiktig bort papiret.
Voila, da sitter blekket igjen på objektet! Så er det bare å la det tørke igjen og pensle over med et par lag av limet slik at det tåler vær og vind! FANTASTISK!!!!


Det som ikke gikk helt etter planen for min del var "velkommen" skriften i bakgrunnen, denne skulle være grå. Det var den også da jeg printet den ut, men ikke etter å ha rubbet vekk papiret (tyder på at svartfargen er basert på rødt...). Får jobbe litt med dette til neste gang...

Ønsker dere alle en god høsttid. Det er egentlig litt deilig også synes jeg at man kan sitte inne og tusle litt med hobbyting :)


mandag 26. september 2011
Nå er høsten på vei over og jeg har fryseren full med godsaker! Og DET må man jo utnytte :)

Bursdagen min skulle feires en vakker sensommerdag og da er det jo perfekt med is! Så derfor ble det iskake!Dette trenger du til nøttebunnen:
- 4 eggehvitter
- 150g sukker
- 100g hasselnøtter, finhakkede (gjerne med stavmikseren)

Sett stekeovnen på 175 grader celsius. Stivpisk eggehvittene og tilsett sukkeret gradvis, pisk til stiv marengs (ta vare på eggeplommene, de skal benyttes i isen). Vend de malte/hakkede nøttene inn i marengsen. Bruk springformen som du skal lage iskaken i senere til å tegne to sirkler på to bakepapir (bruk innsiden av formen), legg bakepapirene på hvert sitt stekebrett og fordel marengsen til to flate bunner innenfor hver av sirklene. Stek bunnene i 20-25 min (enten begge på varmluft (senk tempen 10 grader da) eller i to omganger på 175 grader. Avkjøl på rist.

Dette trenger du til bringebærfyllet:
- 4 eggeplommer
- 75g sukker
- 300g bringebær til isen
- 5 dl kremfløte
- melis til pynt
- 100g friske bringebær til pynt, og evt noen jordbær
- 2 pakker ferdiglagede ladyfingers

Pisk sukker og eggeplommer hvitt. Rør inn bringebærene. Pisk kremfløten til krem og vend inn bringebær-/eggeblandingen. Legg en av nøttebunnene i springformen, stable lady fingers rundt kanten (dette er litt knotete, men bruk bringebærkremen til å "lime" de til nøttebunnen. Lady fingersene kan evt dyppes i kaffe, juice, likør etc om man ønsker det, da gjøres dette mens man stabler) hell over halvparten av bringebærblandingen, legg på den andre nøttebunnen og ha resten av bringebærblandingen på toppen. Frys kaken i 6-8 timer. Ta iskaken ut av fryseren 30 minutter før servering, pynt med friske bær, sikt på melis og kanskje noen roseblader!?


Det vil bli litt krystaller i isen ettersom man ikke rører i bringebærkremen kontinuerlig, men kaken den er god allikevel den!

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere