søndag 4. mars 2012
Yes da! Det er så deilig når en bakeidè popper opp i hodet også har man attpå til alle ingrediensene i skapet :D

Hadde noen eggehviter til overs som jeg funderte på hva jeg skulle bruke til, men så plutselig så jeg lyset :D Har laget makroner noen ganger før, men det som er med de er at det må planlegges litt for det skal bruket en dags gamle eggehviter. Og nå hadde jeg plutselig det... bortsett fra at de var litt eldre, så jeg var litt skeptisk til om det skulle gå bra. Men det gjorde det ;)


Denne gangen ble det vaniljemakroner med hvitsjokolade og bringebærfyll, og sjokolademakroner med sjokoladeganache :P Hur gött som helst!

Makronoppskrift:
- 180g mandelmel (mal opp skoldede mandler)
- 240g melis
- 140g eggehviter (knekkes dagen i forveien)
- 2g salt
- 1-2 ts vaniljesukker blandet i 60g melis

Oppskriften er til vaniljemakronene, til sjokolademakronene tok jeg av halvparten av denne røren og tilsatte 2ss kakaopulver i tillegg.

Skill eggene dagen i forveien!!!! Sikt sammen de malte mandlene, melisen (ikke den med v.sukker) og saltet i en bolle og sett til siden. Pisk eggehvitene til de nesten er stive i en anne bolle, og tilsett gradvis melis/vaniljesukker-blandingen. Pisk til stiv marengs. VEND inn mandel/melis-blandingen med en slikkepott, IKKE rør! Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut pletter på ca 4cm i diameter. La kakene hvile på benken i "friluft" i ca 30 minutter, det er denne inntørkingen som gjør at man får den "rufsete" kanten nederst. Stek på 125 grader, først i 10 min for så å vende stekebrettet og steke 10 min her også. Stek ett brett av gangen! La kakene avkjøle seg på stekeplata.


Hvitsjokolade og bringebærkrem:
- 125g hvit sjokolade
- 50g ferske eller fryste bringebær
- 2ss kremfløte

Hakk sjokoladen. Tin bærene om de er fryste (evt bruk mikro til dette), og press de igjennom en sikt til purè. Kok opp purèen i en kjele (er de veldig sure kan litt sukker tilsettes, men husk at sjokoladen i seg selv er søt) og tilsett kremfløten og sjokoladen. Ta kjelen av plata og vend ned sjokoladen til den har smeltet. Avkjøl i kjøleskapet og la stå litt på benken før du har den i en sprøytepose.


Sjokoladeganache:
- 100g sjokolade
- 20g kremfløte
- 20g meierismør

Hakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, ha i kremfløten og smøret. Ta kjelen av platen, rør til javn masse. Avkjøl (evt i kjøleskap om man ha fortgang i sakene). Ha i en sprøytepose.Slik setter du de sammen:
Sprøyt en god dæsj krem på underdelen og klem topplokket på så kremen tyter ut mot kanten av makronen.


4 kommentarer:

Lena / AngelBitch sa...

Oj de så jo rågode ut... Oppskriften skal legges på minne, også skal jeg prøve en gang i fremtiden ;-)

Anonym sa...

Hallois ex-sambo......skulle gjerne smake.....
De ser super gode ut...tror ikke at jeg kaster meg til å bake disse med det første ,men skulle du ta en tur til Trondheim.....kjøkken er din
.........

Pyslepia sa...

Det er absolutt verdt å prøve de ;) DU er jo en mester til å finne ut av ting kjære x-sambo, så det fikser du feiende lett!

Alleoppskrifter sa...

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din, og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!


Varme hilsen,

Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere