søndag 4. mars 2012
Gamle eggehviter = makroner!
04:30 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Yes da! Det er så deilig når en bakeidè popper opp i hodet også har man attpå til alle ingrediensene i skapet :D
Hadde noen eggehviter til overs som jeg funderte på hva jeg skulle bruke til, men så plutselig så jeg lyset :D Har laget makroner noen ganger før, men det som er med de er at det må planlegges litt for det skal bruket en dags gamle eggehviter. Og nå hadde jeg plutselig det... bortsett fra at de var litt eldre, så jeg var litt skeptisk til om det skulle gå bra. Men det gjorde det ;)
Denne gangen ble det vaniljemakroner med hvitsjokolade og bringebærfyll, og sjokolademakroner med sjokoladeganache :P Hur gött som helst!
Makronoppskrift:
- 180g mandelmel (mal opp skoldede mandler)
- 240g melis
- 140g eggehviter (knekkes dagen i forveien)
- 2g salt
- 1-2 ts vaniljesukker blandet i 60g melis
Oppskriften er til vaniljemakronene, til sjokolademakronene tok jeg av halvparten av denne røren og tilsatte 2ss kakaopulver i tillegg.
Skill eggene dagen i forveien!!!! Sikt sammen de malte mandlene, melisen (ikke den med v.sukker) og saltet i en bolle og sett til siden. Pisk eggehvitene til de nesten er stive i en anne bolle, og tilsett gradvis melis/vaniljesukker-blandingen. Pisk til stiv marengs. VEND inn mandel/melis-blandingen med en slikkepott, IKKE rør! Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut pletter på ca 4cm i diameter. La kakene hvile på benken i "friluft" i ca 30 minutter, det er denne inntørkingen som gjør at man får den "rufsete" kanten nederst. Stek på 125 grader, først i 10 min for så å vende stekebrettet og steke 10 min her også. Stek ett brett av gangen! La kakene avkjøle seg på stekeplata.
Hvitsjokolade og bringebærkrem:
- 125g hvit sjokolade
- 50g ferske eller fryste bringebær
- 2ss kremfløte
Hakk sjokoladen. Tin bærene om de er fryste (evt bruk mikro til dette), og press de igjennom en sikt til purè. Kok opp purèen i en kjele (er de veldig sure kan litt sukker tilsettes, men husk at sjokoladen i seg selv er søt) og tilsett kremfløten og sjokoladen. Ta kjelen av plata og vend ned sjokoladen til den har smeltet. Avkjøl i kjøleskapet og la stå litt på benken før du har den i en sprøytepose.
Sjokoladeganache:
- 100g sjokolade
- 20g kremfløte
- 20g meierismør
Hakk sjokoladen og smelt den over et vannbad, ha i kremfløten og smøret. Ta kjelen av platen, rør til javn masse. Avkjøl (evt i kjøleskap om man ha fortgang i sakene). Ha i en sprøytepose.
Slik setter du de sammen:
Sprøyt en god dæsj krem på underdelen og klem topplokket på så kremen tyter ut mot kanten av makronen.
Etiketter:
bakst
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!

Matblogger
-
Spaghetti with Clams and Zucchinifor 2 timer siden
-
-
Violet Bakery Chocolate Devil's Food Cakefor 10 timer siden
-
In Fair Veronafor 16 timer siden
-
#440558 - Chicken and Asparagus Crescent Pockets Recipefor 23 timer siden
-
Fresh Lemon Cake rollfor én dag siden
-
Enkla Cake Popsfor én dag siden
-
En begriplig bruchettafor én dag siden
-
Slow Cooker Buffalo Chicken Rigatonifor 2 dager siden
-
-
Diana Henry's Roast Apple and Maple Eton Messfor 6 dager siden
-
Saffron Cheesecake …for én uke siden
-
Apple Crumb Muffinsfor én uke siden
-
Simple midweek meals with BEEFfor 2 uker siden
-
Grilled Cauliflower Steaksfor 2 uker siden
-
Matcha ombré cheesecakefor 4 uker siden
-
Food Photography retreats in Greece, September 2018for 4 uker siden
-
Kiwitårtafor 5 uker siden
-
Superhero Girl Cupcakesfor én måned siden
-
galen design (week 39)for 6 måneder siden
-
Peach Leather Roll Ups and New Blog Design in the Worksfor 8 måneder siden
-
Tio år!for 8 måneder siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor ett år siden
-
-
Halloween Coconut Bunsfor ett år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor ett år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 2 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 3 år siden
-
Espresso Martini Affogatofor 4 år siden
-
Ranunklerfor 4 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 5 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 5 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 5 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 5 år siden
-
-
Ny blogg, ny bok!for 6 år siden
-
Thanksgiving Evefor 6 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 6 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 6 år siden
-
breathe.for 7 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Andre fiffige blogger
-
-
Julekortfor 4 måneder siden
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 4 måneder siden
-
Appelsinfor ett år siden
-
Gjester i påsken?...for 4 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 4 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 4 år siden
-
I nabolagetfor 5 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 5 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Blogger om håndarbeid
-
April Challenge at Altenewfor én uke siden
-
Free Sewing Machine Cross Stitch Patternsfor 3 uker siden
-
Donald Duckfor 10 måneder siden
-
Instagramfor ett år siden
-
DIY Faux Feather Mobile to Decorate Your Spacefor ett år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 2 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 4 år siden
-
8 months later…for 4 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 6 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 6 år siden
-
-

Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome

4 kommentarer:
Oj de så jo rågode ut... Oppskriften skal legges på minne, også skal jeg prøve en gang i fremtiden ;-)
Hallois ex-sambo......skulle gjerne smake.....
De ser super gode ut...tror ikke at jeg kaster meg til å bake disse med det første ,men skulle du ta en tur til Trondheim.....kjøkken er din
.........
Det er absolutt verdt å prøve de ;) DU er jo en mester til å finne ut av ting kjære x-sambo, så det fikser du feiende lett!
Hei!
Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og mat blogger.
Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din, og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Topp Mat Blogg seksjon her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen
Hvis du ønsker å legge til din mat-blogg til listen på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.
Forhåpentligvis vil din egen mat blogg også være opp i toppen!
Varme hilsen,
Alleoppskrifter
http://www.alleoppskrifter.no/
Legg inn en kommentar