tirsdag 14. juni 2011
Lille nattnisseprinsessen i kjolen jeg laget!
03:24 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Å hurra! Noen ganger så blir jeg bare så glad!
Dette bildet av lille frøkna med kjolen jeg hadde laget når hun ble født ble publisert på facebook! Har du sett noe så vakkert før!? Tviler på det :D
Veldig koselig når ting faller i smak, og passer som jeg har tenkt!
Sjekk forresten ut denne fantastiske tutorialen på hvordan man skal lage übersøte skilt selv!
Dette skal ihvertfall jeg gjøre i sommer til mitt nye lykkebo :)
Sjekk forresten ut denne fantastiske tutorialen på hvordan man skal lage übersøte skilt selv!
Dette skal ihvertfall jeg gjøre i sommer til mitt nye lykkebo :)
søndag 12. juni 2011
Tom Ka suppe med kalkunfylte wontons!
13:31 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Ja, nettopp Tom Ka, tom kada..... Og ja også, wontons! Hva er så det!? Tom Ka pasten får man kjøpt på asiatiske butikker og inneholder grønn chilli, koriander rot, kaffir lime, galangal (i slekt med ingefær), sitrongress og sjarlottløk = alt man trenger til et vellykket asiatisk måltid :D Her finner dere litt info om wontons, disse herlige "pakkene" av ferdiglaget deig med uante muligheter på fylling.
To feel safe and warm on a cold wet night, all you really need is soup!
Oppskrift wontons:
- 125g kalkunkjøtt (jeg kjøpte en pakke av fredagstilbudet på Kiwi, kylling kan også brukes)
- 1 egg
- en neve tørket Shitakesopp (legg i vann 1 time før bruk) eller 5-6 sjampinjonger
- litt friske urter, jeg brukte basilikum.
- en ingefærbit på størrelse med en liten terning
- 2-3 kinesiske vårløker, eller vanlige vårløker (evt en halv gul løk)
- litt kål, snittet i tynne strimler (ta så mye at du synes det er nok, jeg brukte en kvart av et lite hode)
- en kvart blomkål, snittet i små biter
- en hvitløksbåt
- litt chilli om man vil ha litt "sting"
- en pakke wonton wrappers (kjøpt på samme asiabutikken, ligger i fryseren, slik ser de ut)
Kutt opp blomkålen, kålen, shitakesoppen og vårløken, og fres i 5 minutter i stekepanna uten at det blir brunt.
Rasp/finhakk ingefær og hvitløk og tilsett i blandingen. Tilsett samtidig chili og friske urter.
Avkjøl blandingen til fingervarmt og tilsett rått hakket/malt kalkunkjøtt og egg, bland godt og la avkjøle.
Så er det bare å ta en ark med wonton, legge på passe med fyll, fukte kanten på wontonen med vann, lukke og forme den.
Jeg formet noen som tortellini og noen litt annerledes pga at jeg fylte noen med laks også :)
Mine ble laget dagen i forveien jeg skulle bruke de, så jeg puttet de i fryseren. Skal man lage suppen med en gang er det bare å putte de rett i, og koke de i ca 5 min. Når de legges rett i suppen fra fryseren trenger de drøye 10 minutter før de er klare.
Oppskrift suppen:
- en pakke Tom Ka paste (kjøpt på Asiabutikk, i Tr.h den som ligger ved ravnkloa i lyskrysset)
- 3/4 boks med kokosmelk
- 5 dl vann
- en gulrot
- 3-4 kinesiske vårløk
- litt sopp
- en dæsj med soyasaus, ca 2ss
- en boks med hermetiserte tomater (hakkede eller hele, same same)
Ha kokomelk i en kjele, tilsett Tom Ka pasten og la den løses opp. Tilsett vannet, soyasaus og tomatene og la koke opp. Det lønner seg å kutte alle grønnsakene slik at alt blir ferdig på en gang, det betyr at gulrot som bruker lengre tid på å bli ferdig bør være tynnere kuttet. Tilsett resten av ingrediensene og kok til wontonsene er ferdige!
Voila!
Håper alle koser seg og nyter det vi får smake på av sommeren!
Abonner på:
Innlegg (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
Weekly Meal Plan 3 {Meatless Meals}for 6 timer siden
-
SPINAT- OG FETARULLER MED SPICY HONNINGDIPPfor 11 timer siden
-
Snabb cheesecake i glasfor én dag siden
-
Health Nut Vegan Chilifor 6 dager siden
-
-
-
Matcha Parfaitfor 2 uker siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 4 uker siden
-
-
fargerike marshmallowsfor 2 måneder siden
-
It's Timefor ett år siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 9 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 11 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 10 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome