torsdag 5. mai 2011
Ohhh ya! Disse er mektige, men du verden så DIGGE :P

Inspirasjonen til disse hentet jeg lite her og lite der. Cupcakesene laget jeg etter en oppskrift på Chocolate Lovin Spoon Cake som jeg fant på bloggen til Passion 4 Baking. Her er det mye smaskens å finne, så det er absolutt verdt å ta turen innom!
Det ante meg at denne godsaken var noget mektig derfor bestemte jeg meg for å lage små munnfuller istedet :)


Begynn med å lage karamell til toppingen. Til denne trenger du:
- 40 g sukker
- 0,5 dl sitronsaft
- 2 ss vann
- 50 g smør

Slik gjør du:
- Smelt sukkeret i en kjele sammen med sitronsaften og vann.
- Når sukkeret begynner å bli brunt taes kjelen av varmen, og smøret røres inn. Bland godt.
- Sett tilside på benken.

Til cupcakesene trenger du: (jeg halverte oppskriften siden jeg skulle ha minicupcakes)
- 226 g smør
- 300 g kokesjokolade
- 200 g brunt sukker
- 200 g vanlig (hvitt) sukker
- 7 ts salt
- 4 store egg
- 200 g hvetemel
- 1 pakke Jell-O sjokoladepudding (disse kjøpes i Sverige, erstatt evt med Freia sjokoladepudding)
- 1 ts vaniljepulver
- 1.5 dl fløte
- minisnickers (del opp i passe biter til å putte nedi cupcakesene og frys bitene i fryseren)

Slik gjør du:
- Hakk sjokoladen og smelt sammen med smøret i en kjele eller i mikroen.
- Ha i vaniljepulveret og sjokoladepudding pulveret. Rør til alt er godt blandet inn.
- Bland inn brunt og vanlig sukker.
- Rør inn eggene, ett og ett av gangen.
- Tilsett fløten og rør godt.
- Sikt i melet og bland godt inn.
- Fordel i former, putt en fryst snickersbit i hver, og stek på 180 grader. Steketiden varierer med størrelsen, bruker du en rundform tar det ca 35 minutter. Jeg stekte mine minicupcakes i ca 10 minutter.
- Avkjøl på rist.

Mens cupcakesene stekes begynner du med smørkremen. Til denne trenger du:
(jeg halverte denne også)
- 340 g smør (romtemperert)
- 2 ts vaniljesukker eller ekstrakt
- 670 g melis
- karamell til passe smak :)

Slik gjør du:
- Bland smør, vaniljesukker og melis, og rør hvitt med en mikser.
- Tilsett karamell til du synes det er nok smak.

Anretning:
- Ha smørkremen i en sprøytepose med ønsket spiss, jeg brukte en Ateco pastry tip, størrelse 12.
- Fordel utover cupcakesene.
- Pynt med hakket snickers og karamell.


Håper denne oppskriften kan friste dere til litt kos i eksamenstiden!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere