søndag 20. mars 2011
Det går mye i suppe til meg om dagen, både fordi det er så lett å lage og fordi at jeg har bestemt meg for å bli flinkere til det :) Hun jeg bor sammen er råflink til å lage suppe, og det skal jeg også bli ;)

Av og til når jeg tusler rundt i byen så svinger jeg innom asiatiske og indiske butikker etc, og da rasker jeg også med meg litt i ny og ne :D Denne gangen tok jeg med en pose med "tom yum paste" fra Lobo, for jeg husket at jeg hadde lest noe om denne pasten i noen oppskrifter. Etter litt googling bestemte jeg meg for å lage en utgave Tom Yum suppe med scampi. Hadde i litt mer og andre grønnsaker enn det egentlig skal være for å "få litt mer mat" i suppa. Tom Yum pasten gjør at suppen blir skikkelig HOT og har MYE smak!


Oppskriften ble litt til in the making, og var som følger:
- 1ss nøytral olje
- 1/2 løk (hakket)
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 pakke Yum Tom paste (30g pr pakke) (i denne pasten er det chili, sitrongress, ingefær++)
- 20g kyllingfond (eller fiskefond, evt buljong hvis det kniper...)
- 5dl vann
- 1 tomat
- 100g stilkselleri
- 100g squash
- 50g brokkoli
- 50g paprika
- 150g kokt scampi (kylling er også vanlig å bruke)


Slik lages den:
- kutt opp alle grønnsakene.
- varm opp oljen i en stor kjele og stek løken til den er blank (ikke brunet).
- ha i finhakket hvitløk og la alt steke i 1 min.
- ha i Tom Yum pasten, fond og vann, og la koke opp.
- tilsett brokkoli oppdelt i buketter, og hakket stiltselleri, og la koke i 4-5 minutter.
- tilsett squash, tomat og paprika (kuttet i passende biter) og la suppen koke i ytterligere 5 minutter.
- tilsett scampien i suppen og la de trekke i noen minutter til de er varme (dette går fort, viktig å ikke varme de for lenge når de er forkokte for da blir de seige).
- server den rykende varme og hotte suppen :)


Bør absolutt prøves! For dere som bor i Trondheim så kan jeg fortelle at jeg kjøpte min Tom Yum paste i den asiatiske butikken i Jomfrugata :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere