onsdag 1. desember 2010
Det er bare sååå vakkert! Og det går ikke ann å dy seg når disse dråpeformede, herlige fruktene kommer i butikken!



Litt fakta:
- dyrkes i området rundt Middelhavet og Brasil.
- det finnes omtrent 850 ulike arter! Men alle er ikke spiselige for mennesker...
- kort lagringstid, og tørkes derfor for det meste.
- søt, nøtteaktig smak.
- først og fremst god i desserter, eller naturell, men anbefales prøvd sammen med blåmuggost.
- skallet består egentlig av kronblader fra blomsten!
- inneholder ficin, et proteinspaltende enzym, og er derfor bra for fordøyelsen.
- rik på vitamin A og B og kalium.



Også det store spørsmålet; hva skal man lage!? For min del så var jeg sugen på Chévre, så da var den saken klar. MEN senere skal jeg kjøpe de inn igjen og lage noen form for chutney/syltetøy eller noe. Tror det kan være digg til ostefatet, til kjøttretter og i sauser etc :)

Dette gjorde jeg;
- satte ovnen på 200 grader.
- delte fikenene med et kryss på toppen (her skal Chévren fylles i).
- kuttet opp Chévre i passe biter og puttet de inni fikenene.
- surret bacon rundt fikenene.
- knuste noen valnøtter lett og vendte de i honning, for siden å legge dette på toppen av fikenene.
- stekte de i ovnen 10 min på vanlig varme, og 2-5 min med grill.
- momset og koste seg :p


Bildet er tatt før de ble stekt, for etterpå var det ikke nok lys til mitt spede objektiv :)

Her er noen andre oppskrifter som kan friste dere;
- Fresh fig salad with Créme Fraiche, mint and prosciutto, flatbread with oven-dried figs and caramelized onion and blue cheese + + +
-
black fig and chilli tagliatelli.
- fiken terte.
- fig newtons.
- fiken og balsamico syltetøy.
- pistasj- og olivenoljemuffins med fikesyltetøykjerne, toppet med kremost og ferske fiken.

Håper dere alle hadde en super første adventshelg!
For min del går hjernen på høygir når det kommer til julegaver som kan lages, enten det er mat eller andre hobbyting. Julegaveproduksjonen er i aller høyeste grad i gang! Love it!

3 kommentarer:

Jorun sa...

Hei snuppa! :D digger bloggen din! du kan virkelig å lage mat og er kreativ :) <3 ha en fin dag:)

Johanne Brekkevold sa...

Hei! Her var det mye lekkert jeg fikk lyst å lage:) Så gøy at du definerer bloggen vår som matblogg, me like!

Pyslepia sa...

Tusen takk dere! Artig å høre! Johanne; ja dere havnet der for det var mat jeg fant hos dere først :) Den julekransen var bare nydelig!

Legg inn en kommentar

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere