onsdag 1. desember 2010
Ferske fiken, det er bare vakkert! Og godt med Chévre og bacon :p
02:24 | Lagt inn av
Pyslepia |
Rediger innlegg
Det er bare sååå vakkert! Og det går ikke ann å dy seg når disse dråpeformede, herlige fruktene kommer i butikken!
Litt fakta:
- dyrkes i området rundt Middelhavet og Brasil.
- det finnes omtrent 850 ulike arter! Men alle er ikke spiselige for mennesker...
- kort lagringstid, og tørkes derfor for det meste.
- søt, nøtteaktig smak.
- først og fremst god i desserter, eller naturell, men anbefales prøvd sammen med blåmuggost.
- skallet består egentlig av kronblader fra blomsten!
- inneholder ficin, et proteinspaltende enzym, og er derfor bra for fordøyelsen.
- rik på vitamin A og B og kalium.
Også det store spørsmålet; hva skal man lage!? For min del så var jeg sugen på Chévre, så da var den saken klar. MEN senere skal jeg kjøpe de inn igjen og lage noen form for chutney/syltetøy eller noe. Tror det kan være digg til ostefatet, til kjøttretter og i sauser etc :)
Dette gjorde jeg;
- satte ovnen på 200 grader.
- delte fikenene med et kryss på toppen (her skal Chévren fylles i).
- kuttet opp Chévre i passe biter og puttet de inni fikenene.
- surret bacon rundt fikenene.
- knuste noen valnøtter lett og vendte de i honning, for siden å legge dette på toppen av fikenene.
- stekte de i ovnen 10 min på vanlig varme, og 2-5 min med grill.
- momset og koste seg :p
Bildet er tatt før de ble stekt, for etterpå var det ikke nok lys til mitt spede objektiv :)
Her er noen andre oppskrifter som kan friste dere;
- Fresh fig salad with Créme Fraiche, mint and prosciutto, flatbread with oven-dried figs and caramelized onion and blue cheese + + +
- black fig and chilli tagliatelli.
- fiken terte.
- fig newtons.
- fiken og balsamico syltetøy.
- pistasj- og olivenoljemuffins med fikesyltetøykjerne, toppet med kremost og ferske fiken.
Håper dere alle hadde en super første adventshelg!
For min del går hjernen på høygir når det kommer til julegaver som kan lages, enten det er mat eller andre hobbyting. Julegaveproduksjonen er i aller høyeste grad i gang! Love it!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
About Me
- Pyslepia
- Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Blog Archive
-
▼
2010
(50)
-
▼
desember
(8)
- Hjemmelaget vaniljefudge!
- Strikket hals til Hegemor :)
- Denne gaveidèen MÅ du få med deg; hjemmelaget cook...
- Mammas himmelske horn!
- Mer glede og hygge i Kråkeslottet; wall deco nok e...
- O jul med din glede! Julekos med gløgg og lussekat...
- Sjokoladetrøfler fylt med bringebærkrem og dekket ...
- Ferske fiken, det er bare vakkert! Og godt med Ché...
-
▼
desember
(8)
Besøksteller
Totalt antall besøkere:
Antall besøkende denne måneden:
-----------------
Matblogger
-
ELTEFRIE HALVGROVE FRØRUNDSTYKKERfor 4 timer siden
-
Meyer Lemon Cranberry Sconesfor 18 timer siden
-
Favorite Easter Dessertsfor én dag siden
-
Crispy Baked Buffalo Chickenfor 3 dager siden
-
Double Chocolate Milk Bunsfor 3 dager siden
-
Itsy Bitsy Chocolate Chip Cookiesfor 4 dager siden
-
-
-
6 recept till sportlovetfor 5 uker siden
-
fargerike marshmallowsfor 5 uker siden
-
It's Timefor 11 måneder siden
-
Gammeldags marknadskonfektfor ett år siden
-
Fancy Mini Tourtières (French-Canadian Meat Pies)for ett år siden
-
-
-
#441162 - Latkes Smoked salmon Board for Hanukkahfor 3 år siden
-
-
Leftovers à la françaisefor 4 år siden
-
Fig Sconesfor 4 år siden
-
Macarons 2019for 5 år siden
-
galen design (week 39)for 6 år siden
-
-
Tio år!for 6 år siden
-
Focaccia & Pesto Bunsfor 7 år siden
-
Halloween Coconut Bunsfor 7 år siden
-
Gluten free chocolate chip cookiesfor 7 år siden
-
Harrods Magazine: Wild Bassfor 8 år siden
-
It's AAALIIIVEEEE!for 8 år siden
-
Dianabolfor 9 år siden
-
Ranunklerfor 10 år siden
-
Guava & Cream Cheese Macaronsfor 10 år siden
-
Please update your RSS feed linkfor 11 år siden
-
Smoky Amaranth Corn Chowderfor 11 år siden
-
Vive la France! (and a few missing oeufs...)for 11 år siden
-
Athens Snaps - and Frozen Yoghurt with Greek Olive Oilfor 12 år siden
-
Ny blogg, ny bok!for 12 år siden
-
Thanksgiving Evefor 12 år siden
-
What Does Fall Taste Like? Salted Caramel Apple Piefor 12 år siden
-
Nu är jag tillbaka; med ananaspaj och en vinnare!for 12 år siden
-
breathe.for 13 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Andre fiffige blogger
-
12 desember, og snart jul 🌲for ett år siden
-
-
Ønskeliste 2017 - en liten en barefor 6 år siden
-
Appelsinfor 7 år siden
-
Gjester i påsken?...for 9 år siden
-
Barnas klinkekuler.for 10 år siden
-
Mannfolk ? og paller....for 10 år siden
-
I nabolagetfor 11 år siden
-
Vinne en støvsuger?for 11 år siden
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Blogger om håndarbeid
-
More than Words - May challengefor 2 år siden
-
100 Things to Put on a Charcuterie Boardfor 3 år siden
-
Hello world!for 4 år siden
-
Donald Duckfor 6 år siden
-
Instagramfor 7 år siden
-
Sommerklær til Jacobfor 8 år siden
-
How Will Your Health Effect Your Relationship?for 10 år siden
-
8 months later…for 10 år siden
-
Sukkersött tar en pause.for 12 år siden
-
Brudnäbbstoile!for 12 år siden
-
-
Fiffige nettsider
- Leila Lindholms hjemmeside
- Vi syr!
- Hobbyboden forum
- Australian Gourmet Traveller
- Le Parfait
- Deuxchocolatiers
- Sewing
- Everything your mama made
- Etsy
- Ravely - free site for knitters and crocheters
- Baka surdeg
- Jamie Oliver - mange bra oppskrifter
- Free needle
- Sew mama sew
- Sewing
- Knitting pattern central
- Knitty
- Bake it pretty
- Martha Stewart
- Camilla Plum
- Sewing stuff free patterns
- Jenle Heny
- Sew4Home
- Burdastyle
- Essencefabriken
- Design Torget
- Mod Kid
- Snella og Petronella
- Hemmakanalen
- Recept.nu
- Stoff og stil
- Pickles
- Stof2000
- Fat Quarter Shop
- Hawthorne Treads
- Quilthome
3 kommentarer:
Hei snuppa! :D digger bloggen din! du kan virkelig å lage mat og er kreativ :) <3 ha en fin dag:)
Hei! Her var det mye lekkert jeg fikk lyst å lage:) Så gøy at du definerer bloggen vår som matblogg, me like!
Tusen takk dere! Artig å høre! Johanne; ja dere havnet der for det var mat jeg fant hos dere først :) Den julekransen var bare nydelig!
Legg inn en kommentar