torsdag 25. november 2010
Nok en gang; oh store glede!
Endelig har wall decoen jeg har bestilt kommet i posten!

Jeg har jo en skråvegg over senga som har vært litt trøblete, uansett hva jeg har prøvd å henge opp så blir det liksom ikke bra. MEN da kom lura på at jeg kunne bestille wall deco på ebay! Ebay er bare så fantastisk, der finner man alt av sånne småtterier som man trenger :) men husk å beregne goood tid, ettersom ting ofte sendes fra Kina så tar det fra 14 dager til en mnd før du har de i posten.

Det lå mye forskjellige ute på ebay, både bilder og diverse sayings, men jeg hadde altså betemt meg for saying. Og man kan også velge ulike typer farger på decoen, er ikke det fantastisk da!?

Her er butikken jeg bestilte fra, men det er jo selvfølgelig en drøss andre og ta av. Her er det, som vanlig, bare å sette seg ned å lete. Jeg betalte 60 NOk pr saying + frakt, det kom vel på ca 180 NOK for de to jeg bestilte. Synes ikke det er så ille jeg!

Det ene står det:
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to

what lies within us!

Og på den andre:

Just breathe...

You`ll never live this moment again!


Kjekt å ha to, så kan jeg bytte på litt!

Ha en super helg alle sammen!

Kathy




torsdag 18. november 2010


Oh store glede!

Endelig fikk jeg samlet noen jenter som jeg ikke har sett på leeenge! Synd det ikke blir oftere, for det er så artig når vi først samles! Forhåpentligvis får vi til et juletreff rett føre jul også :)

Hva jeg skulle lage til middag hadde jeg grublet på en stund, så det var i boks, og dessert var egentlig ikke med i planene helt til jeg kom over en i masterchef australia :P Ohhh lord, den så god ut! Da er jo ikke denna frøkna vond å be.... Derfor ble det servert helstekt kylling med sopprisotto (med egenplukkede kantareller) og karamellparfait med salt peanøttsaus og sjokolademousse!

Kyllingen tillaget jeg etter inspirasjon fra Leila, en av mine favorittkokker. Her finner dere en av hennes oppskrifter som er ganske lik den jeg brukte.
Oppskriften er ment for grillen, men ovn går også fint. Stek kyllingen på 180 grader i 1t og 15 min eller til innertemperaturen er 70 grader.
Min variasjon på oppskriften var å fylle kyllingen med sitron, løk og hvitløk i tillegg for å gi ytterligere smak og å kle den med bacon for å gi et saftigere kjøtt.

Oppskriften jeg brukte på sopprisottoen fant jeg i en Jamie Oliver bok jeg har som heter "hjemme hos Jamie". Den boken er bare så lekker, bare bildene i den boka er nok til å inspirere til matlaging.

Heldigvis for dere som ikke har boka så ligger en engelsk utgave av oppskriften på nettsidene til Jamie Oliver, her. Og dere, bruk risottoris! Det er sååå verdt det. Dessuten er det å få tak i på de fleste dagligvarebutikkene nå.

Så var det O store grand finale; dessert!
Denne begynte jeg å lage dagen i forveien (og fikk koselig selskap og hjelp av min kjære samboer).
Da ble både karamellparfaiten, sjokoladegarnityret og sjokolademoussen tillaget.
Peanøttkramellen kunne også blitt laget da, den tåler å stå i romtemperatur (bare å varme den raskt i mikroovnen når den skal benyttes, slik at den blir litt mer viskøs igjen).

Oppskriften er som sagt fra masterchef australia, som forøvrig er det eneste av noe som kan ligne tv som jeg ser på om dagen, og oppskriften kan dere finne her!
Ingen kromspring, bare å gjøre punkt for punkt så går det så fint så! Det eneste som kan virke litt skummelt er glukosen som skal benyttes, og tillaging av karamell.

Glukose kan kjøpes på apoteket, men der er det skikkelig kostbart, så kjøp heller på ebay. Eller bytt den ut med sukker....

Denne er absolutt verdt å prøve folkens! MEN den er veldig mektig, så en god kanne kaffe trengs ved siden av :)

Ønsker dere alle en herlig helg!





fredag 12. november 2010
Noen ganger så bare jeg bake!

Og sånn var det denne uka, det bare klødde i fingra :)

Også har det vært skikkelig hustri her i Trøndelag denne uka, kaldt og en god del snø. Da er det jo spesielt digg med brød og en god suppe synes jeg!

Inspirasjonen fikk jeg fra denne posten i bloggen til ei frøken fra Maryland i USA! Jeg fulgte hennes oppskrift, men jeg er jo en sucker for basilikum også, så jeg bestemte meg for å lage to forskjellige typer fyll;

1) Soltørket tomat og parmesan.
2) Basilikum og parmesan.

Så kan man enten lage små rundtykker, brytebrød eller vanlige brød som man skjærer i skiver. Jeg har jo helt forelsket meg i de små søte rosa ildfasteformene mine, så de ble brukt også denne gangen. Om man lager rundtykker eller baker i småformer så stekes de på 200 grader i 10-15 min, til man hører den hule lyden når man kakker på de. Brød/brytebrød stekes på 200 grader i ca 30 min. Evtg senk temperaturen litt om de ikke er ferdige etter 30 min og la de stå ytterligere 10 minutter.

Kom igjen people, la dere inspirere, hiv dere rundt, og bak!

Til uka får jeg storfint middagsbesøk og da er planen å lage helstekt kylling med sopprisotto og karamell parfait med salt peanøttkaramell og sjokolademousse! Så her er det bare å følge med!

Ønsker dere alle en super helg!

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere