torsdag 21. oktober 2010
Å slette mi ti`! Eller som en annen jeg kjenner sier; "det er så godt at man ikke vet om man skal bli kåt eller forbanna" :D
Detta er digge saker!


Utgangspunktet var sjokoladeganachen fra sjokoladetertene. Det gjelder jo å utnytte det man har :) Egentlig så er ikke den ganachen helt egnet til trøfler for den er litt for myk, men med litt triksing og miksing (som vanlig når jeg baker eller lager mat :) ) så fikk jeg til å lage kuler.
Tips; bruk engangshansker når du ruller kulene da blir det mye mindre grisete.


Jeg laget to forskjellige typer; 1) Sjokoladeganache blandet med knuste oreocookies, rullet til kuler og dyppet i hvitsjokolade, dekorert med raspet oreocookie eller mørk sjokolade.
2) Sjokoladeganache med en centersjokoladebit rullet inni, dyppet i mørk sjokolade, og dekorert med maldon salt eller raspet hvit sjokolade.



Kombinasjonen salt og søtt er heeeelt dødelig!
Tips 2; rull kulene og legg de i fryseren ca 30 min før du dypper de i sjokolade, ellers vil de smelte.



Dette er absolutt noe som burde prøves! Hva med å lage de til julegaver? Eller å lage de til dessert og servere med parmesan og balsamicosirup, namme nam!








Kathy
fredag 15. oktober 2010
Til bursdagen til en kompis av brodern fikk jeg i oppdrag å hekle to luer. Morro!
En kvikk lunsj lue og en brun med turkis påskrift av kallenavn "Salatussa" (spør meg ikke hvor det kommer fra :) )


Til begge luene brukte jeg PT5 garn, har funnet ut at dette funker best pga at det er passe strekk i det, og heklepinne 2,5.
Kvikk lunsj lua har jeg jo postet tidligere her, og det var nok den siste jeg laget. Liker ikke å gjøre det samme flere ganger jeg, da blir detlitt kjedelig.

Synes lua ble fin jeg, likte spesielt godt skrifttypen. Så nå har jeg designet et "Shit happens" med samme skriften som står for tur :D

torsdag 14. oktober 2010
Forrige uke hadde vi fellesmiddag i Kråkeslottet for at jeg skal bli kjent med de som bor i huset og til ære for besøket til Inka (hun jeg bor sammen med)! Så tilsammen ble vi hele 10 stk!


Til hovedrett ble vi servert vegetarisk lasagne, namme nam! Denne var det besøket til Inka som hadde laget, en skikkelig matguru hun også! OG hun har møtt Patrick Swayze og Richard Gere LIVE!!! Snakkes da eller!? Desserten fikk jeg i oppdrag å lage. Litt skremmende også når man skal lage til noen man aldri har møtt før. Hva om alt går skeis :/...... Som den sjokoladejunkien jeg er så klarte jeg ikke motstå fristelsen av å lage noe med sjokkis :D
Oppskriften har jeg funnet i et gammelt Maison mat og vin blad. Forøvrig verdens beste matblad, kose meg glugg ihjel hver gang et nytt dumper ned i posten.

Kvelden i forveien laget jeg en nøttebunn med valnøtter og mandler, og bringebærsorbet slik at den skulle få tid til å stive i fryseren. Sorbeten ble laget på bringebær som jeg hadde plukket i høst. Samme dag som middagen skulle være laget jeg sjokoladeganachen på ettermiddagen og satte kakene i kjøleskapet slik at de fikk stivne til middagen skulle være på kvelden.

Her er de ulike oppskriftene: HELE GREIA KAN LAGES DAGEN I FORVEIEN! LAG DOBBEL POSJON OM DU HELLER VIL LAGE EN STOR PAIFORM!

Bringebærsorbet

150 g sukker
30 g glukose
1,5 dl vann
0,5 kg bær, friske eller frosne bringebær (hold av noen til pynt)

Kok opp sukker, vann og glukose. Avkjøl. Kjør bringebærene i en hurtigmikser, sil av overflødig saft, og tilsett den avrente bærmassen i sukkerblandingen. Ha det over i en ismaskin, og sett sorbeten i fryseren.


Nøttebunn (4 posjoner)

200g valnøtter (eller halvt om halvt med valnøtter og mandler)
60g lyst muscovadosukker
1 knivsodd salt
65g smeltet meierismør

Kjør nøtter og sukker i en kjøkkenmaskin til nøttene er finhakket. Ha i salt og hell smeltet smør i. Fordel deigen i 4 former/paiformen. Press deigen godt ned på samme måte som ved vanlig paideig. Stek på rist på 160 °C i ca 30 min. OBS; sjekk etter 25 min så du er sikker på at nøttene ikke blir brente! Avkjøl. OBS; Om man lager bunnen dagen i forveien og skal fjerne nøttebunnen fra formen må dette gjøres samme dagen som bunnen stekes.



Sjokoladeganache

2,5 dl kremfløte
175g mørk sjokolade (helst 65 % eller mer)
evt. vaniljefrø/sukker

Varm fløten til kokepunktet (sammen med vanilje om du har i det). Finhakk sjokoladen mens du varmer fløten. Når fløten når kokepunktet trekker du kjelen til side og har i sjokoladen. Bland til "røra" er homogen og hell i formene med nøttebunnen. La stivne minst 1 time i kjøleskapet.


Ved servering legges en kule bringebærsorbet oppå sjokolade ganachen, og evt noen friske bringebær. Eller man kan drysse på melis. ELLER hvis man har vært så heldig som meg at man har fått tørkede ringblomster fra Røros fra en god nabo, så kan man pynte med det :)


Desserten ble en hit og alle ville ha oppskriften! Sånt liker vi! OG middagsselskapet var herlig, for noen mennesker jeg bor sammen med!
Love it!


Tata!
onsdag 13. oktober 2010
Jeg tror mamman og pappan var ganske glade for at den dagen endelig kom, for de har jammen stått på dag og natt for å få huset i orden til denne dagen! Og det blir såååå fint der! Jeg vil og ha hus!!! Vel, vel... det kommer vel etterhvert.

Frøkna som skulle døpes måtte jo få noen dåpsgaver også! Et søtt lite armbånd ble kjøpt inn. Og i løpet av forrige vår strikket jeg to plagg til henne, begge strikket med Eskimo garn. Det er sånt et herlig garn; mykt, varmt, også går det så fort å strikke :)

Det første plagget var en kjørepose! Oppskrift her! Se på den ungen a,
måååå jo bare få lyst til å lage den når de har sånne "modeller"!


Slik ble min:



Seff måtte jeg jo også sette på merkelappen min :)


Det andre plagget var en Poncho. Oppskrift her! Det samme her; sjekk ut det nurket!


Slik ble min:



Jeg vet jo det at jeg er litt sånn "shjoff shjoff" når jeg strikker, "hu og hei, her går det unna" liksom, men jeg kan love at Ponchoen den har du klar på et par kvelder forran tv`n! Æresord!

Dagen var forøvrig vellykket fra ende til annen (litt dumt av noen å rangle på byen til 04 om natta når man skal opp 08 for å bake kringle men...). Utrolig mye god mat, som Tone og jeg laget på lørdagen, og maaange gode kaker. Kan man be om noe mer!? Ikke som jeg kan komme på :P


Prekast!

Kathy

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere