tirsdag 24. august 2010
Hallo!

Om dagen er det fryktelig travelt, og jeg farer rundt med både sekk, treningsbag og ofte enda en bag :) Timene hjemmefra blir mange og hva er vel bedre da enn noe man bare kan ta i hånden og stappe innpå!?

Dette er jo ikke noe nytt og spennende, bare veldig praktisk på travle dager. Eller fint å ha i fryseren, ta opp om morran og legge i matboksen. Vips, så er de ferdig tinet til lunsjen :)


Greia er; lag en stk gjærdeig a la den du lager når du skal lage pizza og sett til heving til den har dobbel størrelse. Denne gangen laget jeg en litt mer "lukseriøs" utgave, brukte både vetemel special (kjøpt i sverige) og durumhvete, da blir konsistensen litt a la ciabatta! OG har du skikkelig dårlig tid, så bruker du bare en sånn ferdigpose med mel og gjær og det hele. IKKE gjør det så vanskelig, for det er det ikke ;)

Ta det du har i kjøleskapet og lag et fyll. Enten det er pølser, skinke, salami, ketchup, pastasaus, tomatpurè, hakkede tomater.... Ha i litt løk, hvitløk, urtene du liker, salt og pepper. Fint om fyllet ikke er så fuktig, da blir de bare klin. Bruk evt tomatpurè til å gjøre fyllet tykkere.
Her er ingrediensene jeg brukte:


Når deigen har hevet deler du den inn i passe store emner, ca som når du lager rundtstykker. Trill boller, trykk bollene flate, legg på passe med fyll og pakk sammen deigen rundt fyllet.


Så kan du evt pensle med egg/smør/melk og ha på frø på toppen om du vil. Jeg penslet med egg og hadde sesamfrø og blå valmuefrø på toppen:



Husk etterheving ellers vil deigen sprekke under steking, minst 30 min spør du meg. Så shush inn i ovnen, 190 grader i 10-12 minutter. De er ferdige når man får den hule lyden når man kakker på de med knoken :)
Og da ser de slik ut:


Høres det ikke lett ut da? Det er det!!!!! Og helt perfekt å ha i sekken når man drar hjemmefra kl 07 om morgenen og kommer tilbake kl 23 :)


Prekast!
torsdag 12. august 2010
Ohhhh joy! Jeg elsker sensommeren! Har allerede vært på et par kantarellturer, og nå blir det snart både blåbær og bringebærtur. Og om jeg klarer å få klemt det inn i kalenderen blir det en liten multetur også :)

Bær er til for å brukes og spises! Eller gis bort... :) Det var akkurat det som var motivasjonen for denne runden med baking. Noen, håper hun ikke leser innlegget i kveld, skal feire bursdagen sin og da hadde jeg lyst til å bake litt til henne.


Sjokolade gifter seg veldig bra med bringebær, synes nå jeg, og nesten det eneste bakverket jeg synes er digg med sjokolade (bortsett fra fondant) er nettopp brownies! Denne gangen i minimuffinsformer! Herrrlige, som en liten smak av himmelen :D


Oppskriften jeg brukte er denne:

Minimuffins:
- 2ss smør (IKKE margarin, fy fy fy!)
- 100g mørk kokesjokolade
- 1 egg
- 50g hvetemel
- 10g kakao
- 1/3 ts bakepulver
- 1/3 ts vaniljesukker eller 1/3 vaniljestang
- en klype salt

Smelt smør og ha hakket sjokolade i. Bland resten av ingrediensene i en bolle og tilsett smør/sjokolade. Ha i miniformer, stek på 175 grader celsius på nederste hylle i 10 minutter. Evt. store former i ca 15 min.

Smørkrem med bringebær:

- 70g smør (igjen..., ikke noe annet somm gjelder!)
- en dæsj melis (kan anta ca 30g, kommer jo litt ann på hvor sure bærene er)
- 3ss bringebærpurè (mos bringebærene gjennom en sikt)

Pisk smør og melis mykt, og bland i bringebærpurèen. Rør med slikkepott. Ikke fortvil hvis det ikke ser ut som om det skal blande seg i det hele tatt, det kommer til å gjøre det. Og hvis det skulle bli helt krise så kan det hjelpe å blande i litt mer melis, men da blir jo smørkremen søtere.... VENT til muffinsene er helt avkjølte før den legges på!


Også måtte de jo pakkes inn til bursdagsbarnet også!
Esken hadde jeg laget ved en tidligere anledning, en mørk kveld i vinter. Flaks at jeg kom på at jeg hadde den :)



Håper noen av dere kan bli inspirert til å lage disse lekkerbiskenene :)

Kathy
mandag 9. august 2010

Tilbake fra sommerferie, og mer tid til hobbysysler!


Var en tur innom Rennis og ble kjempeinspirert til å sy litt igjen, og var på hurpetreff hvor Linda tipset meg om en bra interiør/hobby blogg! Absolutt verdt å sjekke ut! Den heter ChatrinesLiving! Det var her jeg fant inspirasjonen til heklede nåleputer! Og det var jo supert, for jeg trengte jo akkurat en sånn. Lurer på hvor alle knappenålene mine blir av jeg, de forsvinner på mystisk vis hele tiden..... Nåleputen er forøvrig veldig enkel å lage for de som føler seg fristet, også kan man jo bare bruke noen rester av litt bomullsgarn man har!

Vel vel... MEN tilbake til sminkepungen! Den finner dere tutorial på her! Ble ikke helt sånn jeg hadde tenkt, men er allikevel ikke missfornøyd! Synes bare magebeltet ble litt brett..... Stoffet er som vanlig fra stoff og stil :)

Nyt sensommeren folkens! I dag skal jeg på kafè og i morgen vanker det beachvolley i dødens dal! I love it!

Kathy
tirsdag 3. august 2010
Jeg elsker sommeren! Kan rett og slett ikke få nok av sol, varme, bær, sopp og alt annet som flger med! Bare å nyte fra ende til annen!

Hjemkomst lukter Hurpetreff med jentene og da måtte vi jo ha litt mat og dessert også :) ACK lagde en kjempegod pai med tilbehør og jeg lagde disse herlige Charlotte Russe bærkakene:

Jeg har tenkt lenge at slike måtte jeg lage når sommeren kom, og endelig fikk jeg muligheten :) Oppskriften jeg brukte på Lady Fingersene finner dere her. "Fingrene" blir litt som sukkerbrød. I ettertid merket jeg at jeg antagelig burde dynket de i melk eller joice, som man gjør med bløtekake, for de var litt tørre.

Fyllet ble hvit sjokolademousse (byttet ut mørk sjokolade med hvit i oppskriften) med en kjerne av lemon curd, toppet med et lag med bringebærmousse (brukte oppskriften på bjørnebærmoussen) og nydelige bær :p
OBS bringebærmousse trenger med gelatin på grunn av syren i bringebærene, tok derfor dobbel dose og det ble litt i meste laget. Må nesten bare prøve seg frem....

Dommen: Gode og sommerlige, men lady fingersen var litt tørre og bringebærmoussen alt for stiv. Neste gang dropper jeg også lemon curden tror jeg. Synd egentlig, for den er så sykt god når man smaker på den alene, men har liksom ikke fått den til å fungere med så mye annet, med unntak av i kombinasjon med sjokolademousse. Hmmm, må tenke på den....

I sommer har jeg også vært på besøk hos Rennis og blitt inspirert til å sy igjen, så nå skal maskina svinges!

Og ikke minst, snart er det både bær- og soppsesong :D

Ønsker dere alle en fortsatt god sommer!

Kathy

About Me

Pyslepia
Ei tulle med alt for mange kreative tanker i hodet sitt, og alt for liten tid. Men noe småtterier blir det allikevel, og det det har jeg tenkt til å vise dere i denne bloggen. For tiden studerer jeg siste året på Master of sciense in Molecular Medicine, Det Medisinske Fakultetet, NTNU. Jeg jobber som resepsjonist noen kvelder i uka på to treningssentre. Litt håndballkasting blir det også!
Vis hele profilen min

Besøksteller

Totalt antall besøkere: Antall besøkende denne måneden: -----------------

Matblogger

Etiketter

Følgere